V Bytčici niekto osadil betónovú zátarasu na cestu pri železnici, mesto ju pravdepodobne odstráni


Foto: V Bytčici niekto osadil betónovú zátarasu na cestu pri železnici, mesto ju pravdepodobne odstráni

Obyvateľov mestskej časti Bytčica trápi už niekoľko dní uzatvorená cesta, ktorá vedie okolo železničnej trate a spája ulice Na stanicu a Dlhá. Ide o panelovú cestu nachádzajúcu sa na súkromných pozemkoch, no evidovanú ako miestnu komunikáciu. 

„Prejazd cez cestu znemožňuje betónový pilier. Je to úplne nezmyselné. Na ceste sa nenachádza žiadne dopravné značenie ako zákaz vjazdu. Ide o zablokovanie cesty,“ napísal nám čitateľ.

Podľa viacerých ľudí je konanie osoby, ktorá cestu zablokovala, nezmyselné. Niektorí sa odvolávajú aj na znemožnenie prejazdu záchranných zložiek a žiadajú, aby bola táto ulica opätovne sprejazdnená.

„Cestu zablokoval pravdepodobne majiteľ pozemku, pretože podľa katastra je to súkromné. Celá vec sa už rieši,“ uvádza jeden z obyvateľov mestskej časti Žilina - Bytčica. Viacerí vodiči, ktorí boli zvyknutí po ceste jazdiť, sa zhodli na tom, že ak má byť prejazd zakázaný, tak oficiálnou dopravnou značkou a nie prekážkou v strede cesty.


Mesto prijalo podnet a zaoberá sa ním

Podľa našich informácií už bol na Mestský úrad v Žiline doručený podnet ohľadne zablokovania cesty betónovou zátarasou s nápisom STOP.

„Daná komunikácie je v pasporte miestnych komunikácií. Ide miestnu komunikáciu, ale na súkromných pozemkoch. Podnet prišiel minulý týždeň a bude riešený v súčinnosti s mestskou políciou, nakoľko podľa nášho názoru ide o neoprávnené osadenie betónovej zábrany na miestnu komunikáciu,“ informoval nás 2. zástupca primátora mesta Žilina Anton Trnovec.

Niektorí ľudia sa domnievajú, že ide o spor medzi dvomi miestnymi firmami. Autoservis REEM, s.r.o. však podľa našich informácií nemá s druhou firmou GRANITI, s.r.o. žiadne spory.

„Betónový panel osadila firma Autoservis REEM, s.r.o., o čom aj oznamovacou tabuľou informuje vedľajšia firma, aby nedošlo k špekuláciám, kto je zodpovedný za danú situáciu. Hlavné nebezpečenstvo spočíva v uzavretí železničného priecestia, nakoľko v tomto čase nebudú môcť záchranné zložky pokračovať v jazde do dotknutých firiem, v ktorých pracuje množstvo ľudí,“ uvádzajú zo spoločnosti GRANITI.

Situáciu ohľadne zablokovanej cesty budeme sledovať a pokúsime sa priniesť bližšie informácie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu