33-ročný Banskobystričan nabúral na kruhovom objazde, po nehode nafúkal 2 promile


Foto: 33-ročný Banskobystričan nabúral na kruhovom objazde, po nehode nafúkal 2 promile
Galéria: 4 fotky
Foto: ilustračné

V noci zo stredy 17. januára na štvrtok 18. januára 2018 viedol 33-ročný muž z Banskej Bystrice osobné motorové vozidlo Alfa Romeo po ceste I/65 v Martine. Pri vjazde do kruhového objazdu s vozidlom prerazil okrajový ostrovček a pokračoval v jazde až za kruhový objazd. Polícia muža zadržala a následne aj obvinila.

„Po dopravnej nehode sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,00 mg/l čo predstavuje 2,08 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

33-ročný Banskobystričan teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo, hmotná škoda však bola predbežne vyčíslená na sumu 1 500 eur.  

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok,“ uzavrela policajná hovorkyňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina