Auto nie je trezor! Za posledné dni ukradli zo zaparkovaných áut v Žiline dva notebooky


Foto: Auto nie je trezor! Za posledné dni ukradli zo zaparkovaných áut v Žiline dva notebooky
Galéria: 9 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia opakovane upozorňuje a vyzýva občanov, aby boli opatrní pri odkladaní vecí v zaparkovaných vozidlách. V uplynulých dňoch zaevidovali žilinskí policajti viaceré prípady vlámania do motorových vozidiel a odcudzenie odložených vecí.

Vo štvrtok 11. januára v ranných hodinách doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň na vozidle Renault Laguna, ktoré bolo odparkované v podzemnej garáži pri čerpacej stanici na ulici Tajovského v Žiline. Z vozidla odcudzil notebook v hodnote viac ako 400 eur.

Počas víkendu zasa neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň na pravých zadných dverách vozidla Nissan Juke, ktoré bolo zapakované na Námestí Ľ. Fullu v Žiline. Z batožinového priestoru vozidla páchateľ odcudzil notebook v hodnote asi 500 €.

V obidvoch prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže a po páchateľovi intenzívne pátra.


Auto nie je výklad ani trezor!

Polícia upozorňuje občanov, aby si ani pri krátkom opustení vozidla v ňom nenechávali rôzne cenné veci, ako napríklad fotoaparáty, kamery, mobilné telefóny, notebooky, navigačné systémy, autorádiá, doklady, finančnú hotovosť, kabelky, pracovné náradie, športovú výstroj, ale ani prázdne tašky a rôzne iné veci, ktoré lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou. Pri krádeži vlámaním do vozidla často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k jeho nezanedbateľnému poškodeniu. Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor.

Ponechaním cenných vecí vo vozidle zvyšujete riziko vykradnutia vozidla a pamätajte… príležitosť robí zlodeja. Pri opustení vozidla skontrolujte uzamknutie vozidla aj fyzicky a nespoliehajte sa len na centrálne uzamykanie. Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa protiprávneho konania. Dodržiavaním týchto základných odporúčaní a rád chránite svoj majetok a eliminujete tak možnosť stať sa obeťou tejto trestnej činnosti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina