V ankete o najlepších fighterov bodovali aj Žilinčania, kategóriu do 71 kg ovládol Milan Paleš


Foto: V ankete o najlepších fighterov bodovali aj Žilinčania, kategóriu do 71 kg ovládol Milan Paleš Foto: Milan Paleš

Magazín Svet MMA, ktorý je zameraný na dianie vo svete bojových športov, zverejnil pred niekoľkými dňami vyhodnotenie ankety Najlepší stand up fighter roku 2017. Rebríček zostavovalo 14 odborníkov zo scény, pričom v každej z váhových kategórií mohli obodovať troch bojovníkov postupne tromi, dvomi a jedným bodom. V hodnotení si vynikajúco počínali aj fighteri zo Žiliny, kategóriu do 71 kilogramov suverénne ovládol Milan “Minči” Paleš zo žilinského Diamond Gymu.

K presvedčivému víťazstvu o 17 bodov pomohol žilinskému bojovníkovi skvelý rok, keďže vo všetkých šiestich zápasoch zvíťazil. „Môžem povedať, že to bol jeden z tých najlepších rokov z hľadiska toho, čo sa mi podarilo. Mal som šesť zápasov a všetky som doboxoval do víťazného, z toho dva boli KO,“ popisuje úspešnú sezónu Milan Paleš.

Na úspechy z predošlej sezóny sa chystá naviazať aj tento rok, doma ho diváci budú môcť vidieť minimálne na podujatí Enfusion Live 2018, ktoré v rovnakej ankete zvíťazilo v kategórii Najlepšia akcia roka 2017. „Tento rok mám zatiaľ istý zápas len v Žiline, kde mi je česť nastupovať pred vlastným publikom a na najväčšej akcii v Československu. Ale ešte predtým by som bol rád za nejaký zápas, rozprával som sa aj s mojim promotérom Róbertom Kajánkom, že by to nebolo na škodu, takže isto urobí všetko preto, aby dobre bolo,“ dodal “Minči”.



Za úspešným rokom sa okrem námahy a tréningov skrýva aj podpora sponzorov, partnerov, trénerov a najbližších spolubojovníkov z Diamond Gymu. „Moja vďaka patrí hlavne sponzorom, ktorí mi umožňujú a uľahčujú prípravu. Menovite sú to El Toro, Centrum Dent, Sabai Dee, BLL, AZ Car, *enjoyclub a moja rodná obec Teplička nad Váhom. Takisto ľuďom, ktorí mi pomáhajú - z najväčšej časti Diamond Gym, kde trénujem a makám a chalanom, s ktorými sa ťaháme, teda tréner Daniel Popluhár a môj dobrý kamarát lapár Matej Štubňa. Ďakujem a som rád, že pri mne stojíte,“ uzavrel úspešný rok 2017 Milan Paleš.

Diamond gym sa v ankete o najlepší klub Slovenska umiestnil druhý hneď za bratislavským Hanumanom, delenú druhú priečku si odniesol z hodnotenia aj ďalší Žilinčan Tomáš Šenkýr v kategórii do 86 kilogramov. O tom, že v Žiline sú bojové športy na vysokej úrovni, svedčí aj úspech ďalšieho klubu, keďže v kategórii do 67 kilogramov sa na treťom mieste umiestnil Daniel Svitek zo žilinského ARES gymu.  

Zloženie poroty
1. Róbert Kajánek (Promotér a organizátor podujatí)
2. Vlado Moravčík (Zápasník, tréner a prezident S.M.T.A.)
3. Lukáš Body (Tréner, promotér, bývalý zápasník a organizátor podujatí)
4. Igor Schmidt (Jeden z najskúsenejších rozhodcov Slovenska)
5.Tomáš Slamka (Moderátor a bývalý rozhodca)
6. Daniel Popluhár (Tréner a bývalý zápasník)
7. Lukáš Jirkovský (Tréner, promotér a novinár)
8. Tomáš Kohout (Tréner a bývalý zápasník)
9. Pavol Kuruc (Tréner a organizátor podujatí)
10. Ivan Šumichrast (Tréner a bývalý zápasník)
11. Miška Kováčová (Najlepší slovenský rozhodca vo WAKO a bývalá zápasníčka)
12. Braňo Hutka (novinár a zakladateľ fightnews.sk)
13. Peter Navrátil (Tréner, promotér, bývalý zápasník a organizátor podujatí)
14. Rasťo Fraňo (Tréner, promotér, zápasník a organizátor podujatí)



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: svetmma.sk