Aj tento rok sa hľadá najlepšia kniha v regióne - víťaz získa ocenenie Kniha Horného Považia 2017


Foto: Aj tento rok sa hľadá najlepšia kniha v regióne - víťaz získa ocenenie Kniha Horného Považia 2017 Foto: ilustračné

Krajská knižnica v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, vyhlásila už 12. Ročník čitateľskej súťaže Kniha Horného Považia 2017. Do súťaže môžu byť nominované knihy, ktoré boli vydané v roku 2017 a sú späté s regiónom tematicky alebo osobou autora textovej či obrazovej časti, sú spracované do formy zväzku viazanej alebo brožovanej publikácie a bolo im pridelené ISBN.

Cieľom súťaže je predstaviť širokej verejnosti regionálnu literatúru, autorov a ilustrátorov. O umiestnení kníh v súťaži rozhoduje čitateľská verejnosť prostredníctvom hlasovacích lístkov, ktoré sa nachádzajú priamo v  Krajskej knižnici v Žiline a na jej pobočkách. Verejnosť môže hlasovať aj prostredníctvom on-line hlasovacieho lístka na web stránke knižnice.

Kniha, ktorá získa najviac čitateľských hlasov, získa ocenenie

Kniha Horného Považia 2017

Heslo súťaže:
„nominuj – hlasuj – vyhraj“

Titul Kniha Horného Považia 2016 v kategórii odborná literatúra získala s počtom hlasov 244 kniha 12 statočných zostavovateľa Ľubomíra Bechného a kolektívu autorov. V kategórií beletria titul získala kniha Alžbeta Báthoryová. Krvavá grófka z Čachtíc autora Michala Horeckého s počtom hlasov 293.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu