Zrážku s odhŕňacím vozidlom neprežil 28-ročný vodič z Martina


Foto: Zrážku s odhŕňacím vozidlom neprežil 28-ročný vodič z Martina
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

V stredu 17. januára v čase okolo 06.15 hodiny došlo na ceste I/65D v katastri mesta Martin k dopravnej nehode. 28 ročný vodič (z Martina) viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Bora v smere od obce Košťany nad Turcom (okres Martin) na Martin. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom Tatra s radlicou, ktoré viedol 54 ročný vodič v smere od Martina. 

Galéria: 3 fotky

Pri dopravnej nehode utrpel vodič osobného vozidla ťažké zranenia, ktorým, žiaľ,  počas prevozu do nemocnice podľahol. Alkohol u vodiča nákladného vozidla vykonanou dychovou skúškou zistený nebol a u nebohého muža bude vykonaná pitva. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 3.500.-€.

V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu,  pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, tmy, poľadovice a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina