Pri HM TESCO v Žiline postavili nabíjačku pre elektromobily, v okolí však môžu parkovať len invalidi


Foto: Pri HM TESCO v Žiline postavili nabíjačku pre elektromobily, v okolí však môžu parkovať len invalidi

Pri žilinskom hypermarkete TESCO vyrástla v uplynulých dňoch stanica pre nabíjanie elektromobilov, na parkovisku pri jednom z vchodov si tak bude možné dobiť elektromobil. Ako nás upozornilo viacero čitateľov, stanicu postavil prevádzkovateľ tak, že pri nabíjaní je nutné stáť na mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Preto sme sa obrátili na spoločnosť TESCO so žiadosťou o bližšie informácie o tom, ako bude nabíjačka fungovať a či bude prístupná pre všetkých zákazníkov.

„V súčasnosti má spoločnosť TESCO 18 čerpacích staníc na Slovensku, v rámci ktorých sú aktuálne prevádzkované 3 rýchlonabíjacie stanice, a to pri hypermarkete Šaľa, Prešov (Košická) a Košice (Trolejbusová). Dve z nich prevádzkuje spoločnosť GreenWay Infrastructure a nabíjaciu stanicu v Šali spoločnosť Elmark Plus,“ spresnila Lucia Poláčeková, PR manažérka spoločnosti TESCO. Stanica v Žiline bude patriť k ďalším na Slovensku, momentálne sa testuje.

Parkovacie miesta v okolí stanice sú vyhradené pre invalidov

Externí prevádzkovatelia poskytujú možnosť dobitia komukoľvek za poplatok, ten uhradí faktúrou cez e-mail. „Nabíjacie stanice sú spoplatnené. Nabíjanie je umožnené komukoľvek, kto sa zaregistruje cez web stránku externej spoločnosti. Po každom nabití  zákazník  dostáva  mesačne emailom faktúru za nabíjanie,“ spresnila Poláčeková.



Teoreticky má tak možnosť nabiť si vozidlo pri HM TESCO v Žiline každý, prakticky je však problém automobil zaparkovať tak, aby neblokoval vyhradené miesto pre osoby s preukazom ZŤP. Novú stanicu uvedú do prevádzky už za niekoľko týždňov, ako externý prevádzkovateľ vyrieši tento problém, je zatiaľ otázne.

„Rýchlonabíjacia stanica pri HM Tesco v Žiline aktuálne prechádza testovaním a bude do prevádzky uvedená v najbližších týždňoch,“ uzavrela PR manažérka spoločnosti TESCO, na ktorej pozemku sa novovybudovaná rýchlonabíjačka nachádza.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu