Mladík zrazil v Kotešovej 62-ročnú chodkyňu a spôsobil jej ťažké zranenia, hrozí mu 5 rokov väzenia


Foto: Mladík zrazil v Kotešovej 62-ročnú chodkyňu a spôsobil jej ťažké zranenia, hrozí mu 5 rokov väzenia Foto: KR PZ Žilina

Mladý 22-ročný Lukáš z Bytče prešiel na ceste v Kotešovej s dodávkou až na krajnicu, kde zrazil 62-ročnú chodkyňu. Staršia pani utrpela pri nehode ťažké zranenia, príčina toho, prečo šofér zišiel až na krajnicu s dodávkou Fiat Ducato nie je zatiaľ známa.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 22 ročného Lukáša (z okresu Bytča) z prečinu ublíženia na zdraví. Obvinený muž mal viesť nákladné motorové vozidlo Fiat Ducato po miestnej komunikácii v obci Kotešová, okres Bytča. V priamom úseku cesty mal s vozidlom prejsť na krajnicu, kde došlo k zrážke s chodkyňou z okresu Bytča,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.


Dychová skúška u vodiča nepotvrdila alkohol, polícia nariadila odber krvi u chodkyne. „Pri dopravnej nehode utrpela 62 ročná chodkyňa ťažké zranenia. U obvineného muža bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. U chodkyne bol nariadený odber krvi. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnil Moravčík.


Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina