Čo by ste zlepšili v žilinskej MHD? Vyjadriť sa môžete v dotazníku mládežníckeho parlamentu


Foto: Čo by ste zlepšili v žilinskej MHD? Vyjadriť sa môžete v dotazníku mládežníckeho parlamentu Foto: ilustračné

Žilinský mládežnícky parlament (ŽMP) vytvoril dotazník, ktorý má za účel zlepšiť fungovanie mestskej hromadnej dopravy v Žiline. Výsledky prieskumu, do ktorého sa môže zapojiť každý, plánuju zástupcovia parlamentu prezentovať na spoločnom stretnutí s predstaviteľmi dopravného podniku a primátorom. Žilinský mládežnícky parlament je poradným orgánom primátora, výsledky predstaví po tom, ako dotazník zodpovie tisíc ľudí.

„Na zasadaniach sme sa uzhodli, že po nedostatku zelene v meste sa Žilinčania najviac sťažujú na hromadnú dopravu, častú preplnenosť a meškania spojov. Preto v snahe analyzovať túto problematiku, sa Odbor pre dopravu Žilinského mládežníckeho parlamentu za spolupráce s predsedom ŽMP Samuelom Haasom rozhodol o vytvorenie dotazníku, ktorý má za účel problém podrobnejšie preskúmať, zistiť čo najviac trápi obyvateľov Žiliny a priniesť riešenia tohto problému,“ spresnil podpredseda ŽMP Matej Bartek.

Nateraz otázky v dotazníku zodpovedalo štvrť tisíca ľudí. Odpovede pomôžu identifikovať napríklad to, ktoré zastávky sú podľa cestujúcich málo osvetlené alebo ktoré spoje ľudia vnímajú ako preplnené.


„Aktuálne môžeme prehlásiť, že ľudí najviac trápi preplnenosť jednotlivých spojov. Cestujúci by tiež uvítali zlepšiť osvetlenie niektorých zastávok, alebo napríklad zaviesť internetové dobíjanie čipových kariet či vyhradiť samostatný jazdný pruh pre verejnú dopravu. Veríme, že pokiaľ dotazník vyplní dostatočný počet respondentov, zistia sa relevantné problémy a získajú sa možné návrhy, pripomienky a riešenia problémov, tak vedenie mesta sa bude danou témou viac zaoberať a sústredí pozornosť práve na to, na čo poukazujú jednotliví občania najviac,“ doplnil Bartek.

Dopravný podnik mesta Žiliny plánuje v tomto roku začať s budovaním preferencie vozidiel pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy, možnosť dobíjania čipových kariet cez internet by mohla byť takisto integrovaná už v tomto roku. Dotazník môžete vyplniť nižšie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu