Opitý Kysučan šiel cez tunel Považský Chlmec a po diaľnici D3 v protismere, nafúkal 2,48 promile


Foto: Opitý Kysučan šiel cez tunel Považský Chlmec a po diaľnici D3 v protismere, nafúkal 2,48 promile
Galéria: 4 fotky

V nedeľu 14. januára 2018 bola krátko pred 22:00 hod. operátorom tunela Považský Chlmec, na diaľnici D3, oznámená jazda vozidla Škoda Superb v protismere. Vodič mal viesť vozidlo v smere na Bytču. Nebezpečného vodiča v protismere hlásili aj šoféri jazdiaci po diaľnici. Mnohí zareagovali len na poslednú chvíľu a stihli sa mu našťastie uhnúť. Hlásenie o jazde v protismere sa hneď objavilo aj v rádiách. Auto sa muselo do zlého smeru na diaľnici dostať ešte pred Brodnom, v mieste, kde sa cesta rozširuje z dvoch na štyri jazdné pruhy a nie je oddelená zvodidlami.

Okamžite po prijatí oznámenia preverila oznámenie hliadka z Diaľničného oddelenia Kunovec, ktorá vozidlo zastavila na diaľnici D1 v katastri obce Hlboké nad Váhom, okres Bytča.

„Po zastavení sa 42-ročný vodič z Kysuckého Nového Mesta podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,19 mg/l čo predstavuje 2,48 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Počas procesných úkonov bolo zaistené aj poškodené motorové vozidlo Škoda Superb, ktoré nepatrilo vodičovi. Okolnosti jeho poškodenia sú predmetom objasňovania.



V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia