Verejné osvetlenie na Rosinskej ceste a ulici Vysokoškolákov by malo byť hotové do konca mesiaca


Foto: Verejné osvetlenie na Rosinskej ceste a ulici Vysokoškolákov by malo byť hotové do konca mesiaca

Avizované a zároveň obyvateľmi dlho očakávané verejné osvetlenie na Rosinskej ceste a ulici Vysokoškolákov sa v týchto dňoch konečne dokončuje. V druhom polroku 2017 začalo Mesto Žilina s rekonštrukciou verejného osvetlenia, v rámci ktorej sa vo vybraných častiach mesta ukladá do zeme nové elektrické vedenie, vymieňajú stĺpy a osádzajú nové LED svietidlá. Táto obnova osvetlenia bude prebiehať v častiach Vlčince III., Vlčince IV., Malá Praha, Hliny I. až IV., VII. a VIII., Bôrik, Solinky a Hájik. Celá rekonštrukcia by mala byť hotová do polovice tohto roka.

V rámci rekonštrukcie sa počíta aj s vybudovaním osvetlenia na úsekoch, kde doteraz nebolo. Medzi takéto ulice patrí aj Rosinská cesta či úsek ul. Vysokoškolákov v lesoparku. V týchto lokalitách boli v priebehu septembra realizované výkopové práce, následne sa už pracovníci neukázali. Niektorí ľudia začali mať obavy, že sa výstavba zastavila. Zhotoviteľ prác však pracoval na rekonštrukcii v inej časti mesta a tento úsek sa dočasne odložil. 


Ako nám ešte na konci roka 2017 potvrdil bývalý hovorca mesta Pavol Čorba, s dokončením osvetlenia na Vysokoškolákov a Rosinskej ceste sa v prípade priaznivého počasia počíta najneskôr v januári. Čitatelia nás upozornili, že pracovníci sa do tejto lokality opäť vrátili a za posledné dni stihli dokončiť viacero prác. Natiahli elektrické vedenie, osadili stĺpy a pracujú na dokončení.

Výstavba a spustenie osvetlenia na doteraz neosvetlených úsekoch sídliska Vlčince, by tak mohla byť dokončená podľa plánu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu