V Žiline stavajú lezecké centrum, pre deti zo základnej školy bude prístupné bezplatne


Foto: V Žiline stavajú lezecké centrum, pre deti zo základnej školy bude prístupné bezplatne
Galéria: 3 fotky

V mestskej časti Žilina - Hliny VI vyrástla pred niekoľkými týždňami veľká hala. Mnohí obyvatelia mesta okolo nej denne prechádzajú, či už autom alebo verejnou dopravou, ale len málokto vie, na čo bude slúžiť. Táto veľká stavba má názov “Lezecké centrum Žilina” a buduje ju súkromná spoločnosť TOP VISION so sídlom vo Vrútkach. Pozemok, na ktorom hala stojí, má firma v prenájme od mesta a to na dobu 25 rokov. Mestskí poslanci schválili prenájom za symbolické 1 euro.

Lezecké centrum bude po dokončení slúžiť pre deti základnej školy a to bezplatne. V rámci telesnej výchovy tak budú mať žiaci nové možnosti pohybových a lezeckých aktivít. Mesto to považuje za zaujímavé oživenie výučby pohybovej zdatnosti žiakov. Pozemok, na ktorom sa stavba realizuje, bol dlhé roky nevyužitý a čiastočne zanedbaný. Súkromná spoločnosť TOP VISION sama oslovila vedenie mesta so svojim zámerom a uspela. Projekt sa realizuje z eurofondov a jeho podmienky sú veľmi prísne. V prípade nesplnenia niektorej z nich hrozí jeho úplne zrušenie. 

Realizácia tohto zaujímavého športového projektu by mala byť ukončená najneskôr v septembri tohto roka. V hale, ktorá bude na severnom Slovensku jedinečná, by sa mohli organizovať aj rôzne medzinárodné súťaže.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu