AKTUÁLNE: Županka Erika Jurinová sa vzdala poslaneckého mandátu v Národnej rade Slovenskej republiky


Foto: AKTUÁLNE: Županka Erika Jurinová sa vzdala poslaneckého mandátu v Národnej rade Slovenskej republiky Foto: Janka Šípošová

Erika Jurinová, ktorá v novembrových voľbách uplynulého roka porazila dlhoročného exžupana Juraja Blanára, sa dnes vzdala na pôde Národnej rady Slovenskej republiky poslaneckého mandátu. Rovnako tak, v súlade s tým, čo obaja spoločne avizovali tesne po ohlásení výsledkov volieb, urobil aj trnavský župan Jozef Viskupič.

„Pred chvíľou sme sa s Jofom Viskupičom vzdali našich poslaneckých mandátov v NR SR. Po mesačnej skúsenosti sme aj na vlastnej koži zistili, koľko je na župe problémov a roboty. Chceme to robiť poriadne a naplno realizovať naše programy, nie to nechať na nezvolených “náhradníkov” a robiť si zbierku funkcií,“ uviedla na sociálnej sieti predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja.

Pred chvíľou sme sa s Jofom Viskupičom vzdali našich poslaneckých mandátov v NR SR. Po mesačnej skúsenosti sme aj na…

Posted by Erika Jurinová on 5. január 2018

Práve súbeh dvoch funkcií - predsedu ŽSK a poslanca NR SR - bol často vyčítaný bývalému županovi Jurajovi Blanárovi. Vďaka tejto kombinácii si mesačne prilepšil o viac ako 6 800 eur. Až v roku 2016 vstúpil do platnosti zákon, ktorý obmedzil výšku druhého a ďalšieho platu verejného funkcionára na úroveň minimálnej mzdy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu