V Mojšovej Lúčke jeden z obyvateľov pravidelne stavia betlehem medzi domami


Foto: V Mojšovej Lúčke jeden z obyvateľov pravidelne stavia betlehem medzi domami Foto: čitateľ

Čitateľ František nám poslal tip na betlehem, ktorý pravidelne vyrastá v Mojšovej Lúčke pri Žiline. Medzi rodinnými domami sa každý rok objaví zhmotnený výjav z biblie, nachádza sa len niekoľko desiatok metrov od trasy rekreačného okruhu, ktorý Žilinčania pravidelne využívajú. Na druhej strane pri obci Mojš pred časom vznikla vyhliadka, táto časť rekreačnej zóny sa tak postupne zatraktívňuje.

Galéria: 10 fotiek

„Výlet k Vodnému dielu je na dosah aj mestskou hromadnou dopravou, z vyhliadky je možné vidieť peknú panorámu Malej Fatry z mosta cez Vodné dielo a v blízkosti kaplnky je medzi domami v Mojšovej Lúčke aj betlehem. Ten sa nachádza v pôvodnej časti Mojšovej Lúčky, ktoré nebola zatopená vodným dielom,“ uviedol František, ktorý nám poslal aj krátku orientačnú mapu toho, kde sa presne betlehem nachádza.



Nová vyhliadka vznikla v decembri, poskytuje panorámu do všetkých strán a vďaka informačným tabuliam si môžu návštevníci overiť, ktoré vrchy z okolitých pohorí vidia. Na strane Mojšovej Lúčky, kde sa nachádza aj betlehem, vznikla svojpomocnou rekonštrukciou kaplnka vďaka Jozefovi Bittovi, Justínovi Rapšovi a Karolovi Klocáňovi. Prvý menovaný pán postavil na Nemocničnej ulici aj najväčší kríž v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu