Hasiči mali počas noci len 10 výjazdov, najviac však bolo k dopravným nehodám


Foto: Hasiči mali počas noci len 10 výjazdov, najviac však bolo k dopravným nehodám Foto: ilustračné

Hasiči v Žilinskom kraji zasahovali počas silvestrovskej noci len 10 krát. Oproti minulému roku, je to pokles počtu výjazdov.  Paradoxne tento rok absolvovali viac výjazdov práve k dopravným nehodám ako k požiarom. Počas večera 31. decembra 2017 od 19:00 hod. do 1.januára 2018 07:00 hod. vykonali 7 výjazdov k dopravnej nehode a 3 výjazdy k požiaru.

Jednalo sa o ľahšie dopravné nehody osobných motorových vozidiel s únikom prevádzkových kvapalín, pri ktorých nedošlo k zraneniu osôb. Dva výjazdy k požiarom boli požiare kontajnerov na odpad a jeden výjazd bol k požiaru zvyškov po ohňostroji, ktoré horeli pri bytovke.

Najviac výjazdov zaznamenali hasiči v okrese Čadca, kde zasahovali pri troch dopravných nehodách a pri jednom požiari kontajnera. Pri dvoch nehodách a jednom požiari zasahovali hasiči v okrese Žilina. Pri dvoch dopravných nehodách zasahovali hasiči v okrese Liptovský Mikuláš a hasiči z Martina hasili jeden požiar kontajneru na odpad.

V Žiline došlo k jednej z nehôd v obci Rosina. Vodič narazil s osobným autom do oplotenia rodinného domu. Požiar bol zasa hlásený na Hviezdoslavovej ulici, kde vhodil neznámy páchateľ pyrotechniku do elektrickej rozvodnej skrine, čím odstavil časť ulice od elektriny. Na miesto museli doraziť aj pracovníci SSE, tí pracovali do neskorých večerných hodín, aby poruchu odstránili.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu