V tomto roku sme pre vás otestovali viac ako 30 áut, pozrite si to najlepšie, čo priniesol rok 2017


Foto: V tomto roku sme pre vás otestovali viac ako 30 áut, pozrite si to najlepšie, čo priniesol rok 2017

Už o niekoľko hodín spoločne privítame nový rok 2018. V tomto článku si na jednom mieste ešte raz pripomenieme to najzaujímavejšie, čo sme v rámci projektu Automoto Žilina spoločne zažili v uplynulom roku. Okrem všeobecných motoristických informácii z nášho regiónu sa nám celkovo podarilo otestovať viac ako 30 nových automobilov, ktoré v roku 2017 vstúpili na náš trh. V nasledovnom prehľade rekapitulujeme to najzaujímavejšie.

Najžiadanejší test

Zo záplavy testovaných noviniek sa najväčšej popularite tešila recenzia na SUV Škoda Kodiaq.


A niet sa čomu čudovať. Prvé veľké SUV značky Škoda vzbudilo obrovský záujem prakticky na všetkých trhoch, na ktorých je dostupné. Ako iste viete, k modelu Kodiaq pribudol prednedávnom menší súrodenec - Škoda Karoq, ktorého recenziu môžete očakávať hneď začiatkom nového roka 2018.

Najexkluzívnejší test

Počas roka sa nám podarilo dostať na hneď niekoľko zaujímavých jazdných prezentácii nových modelov, predovšetkým prémiových značiek. Nakrátko sme okúsili napr. Nové Audi Q5, nové BMW radu 5 či nový Mercedes-Benz trieda E All-Terrain.


A práve iný model s hviezdou na kapote sa stal aj najexkluzívnejším kúskom ktorý sa na pár dni ocitol v našej testovacej garáži. Konkrétne šlo o štýlový model Mercedes-Benz GLC kupé, ktorého cenovka podľa cenníka začína na 49 950 €.

Test najdostupnejšieho modelu

Na pomyselnom opačnom konci rebríčka sa umiestnili hneď dva modely, ktorých cenovka štartuje pod psychologickou hranicou 10 000 €. Najdostupnejším nami testovaným modelom sa stala ľudová limuzína z Francúzska Citroën C-Elysée.


Za podobné peniaze si je však možné zaobstarať aj zástupcu z kategórie malých áut. Z nášho portfólia vyberáme zástupcu z krajiny vychádzajúceho slnka, konkrétne novú generáciu obľúbeného modelu Suzuki Swift.



Test s najväčšou porciou emócii 

Počas roka nás dokázala najviac chytiť za srdce kultová Mazda MX-5. Po verzii s tradičnou plátennou strechou pribudla v roku 2017 do ponuky aj verzia s pevnou strechou, teda Mazda MX-5 RF.


Test najrýchlejšieho automobilu

Najrýchlejším automobilom, ktorý sa nám počas roka dostal do rúk, bola nová generácia modelu Honda Civic Type R, s maximálkou na úrovni 272 km/h. Z nášho pohľadu ide preto stále o kráľa v kategórii „hot hatch“. Mimochodom, v budúcom roku sa veľmi tešíme na moment, keď prevetráme nováčika dotknutej kategórie, ktorým je Hyundai i30 N.


Na záver doplňme, že najčastejšie sme v roku 2017 testovali vozidlá kategórie SUV. Obrovský rozmach zažívajú predovšetkým tzv. mestské crossovery. Aj tu sa nám podarilo vyskúšať hneď niekoľko významných noviniek. Za všetky spomeňme Opel Crossland X, Kia Sonic, Citroën C3 Aicross, Hyundai Kona, imidžový model Toyota C-HR  či prémiové Audi Q2. Novými SUV Stelvio sa zaskvela taktiež napr. Alfa Romeo. A opomenúť nemôžeme ani novú generáciu Jeep Compass. Z rodinných SUV spomeňme novú Mazdu CX-5, vynovený Nissan X-Trail, Suzuki SX4 S-Cross, či úplne nový model Opel Grandland X. Okrem toho sme prevetrali aj dvoch zástupcov z kategórie pick-up. Konkrétne ide o Toyota Hilux a Mitsubishi L200. 

A načo sme najviac hrdí?

Po prvý krát sa nám podarilo zrealizovať dokonca aj priame porovnanie dvoch konkurenčných modelov. Konkrétne šlo o zástupcov z veľmi perspektívneho segmentu plug-in hybridov, Hyundai Ioniq plug-in a Toyota Prius plug-in


Na záver ďakujeme predovšetkým všetkým vám, našim čitateľom, za vašu priazeň a samozrejme aj našim partnerom za spoluprácu a podporu počas celého roka 2017 a prajeme vám úspešný rok 2018.

Tím Automoto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu