Pri kontrole na vianočných trhoch v Žiline nezistili hygienici žiadne porušenia


Foto: Pri kontrole na vianočných trhoch v Žiline nezistili hygienici žiadne porušenia

V dňoch 7.12 až 15.12.2017 realizovali na žilinských vianočných trhoch zamestnanci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva mimoriadnu kontrolu v zariadeniach stánkového a ambulantného predaja potravín, pokrmov a nápojov. Pri kontrole hygienici nezistili nedostatky, rovnako tomu bolo aj na trhoch v Bytči a Rajeckých Tepliciach.

„Pracovníci oddelenia hygieny požívatín a oddelenia fyziológie výživy vykonali v dňoch 7.12-15.12. 2017 mimoriadnu kontrolu v 29 prevádzkach /51 kontrol /, pri ktorej bolo neboli zistené nedostatky v zmysle porušenia ustanovení zákona č. 355/2007 o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov,“ uviedol MUDr. Martin Kapasný, PhD., MPH, regionálny hygienik.

V meste Žilina budú prebiehať vianočné trhy až do 2. januára 2018, v mestách Bytča a Rajecké Teplice do 31. decembra 2017. V meste bude silvestrovský ohňostroj odpálený až v pondelok 1. januára 2018 o 18.00 hod. zo strechy Mestského divadla Žilina.

Novinkou tohtoročných trhov je aj nová vianočná výzdoba, ktorá pozostáva z viacerých svetelných prvkov. Na malých stromoch sú umiestnené LED reťaze, premiérovo sú podsvietené aj lipy. Farskú uličku zdobia 3 svetelné prevesy a obľúbenou medzi návštevníkmi sa stala aj veľká svetelná guľa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu