Za výroky v žilinskom rádiu Frontinus dostal poslanec Mazurek pokutu 5-tisíc eur


Foto: Za výroky v žilinskom rádiu Frontinus dostal poslanec Mazurek pokutu 5-tisíc eur

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici uložil poslancovi NR SR Milanovi Mazurekovi peňažný trest vo výške 5000 eur za jeho výroky v žilinskom rádiu Frontinus. K spáchaniu prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia v súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti a etnickej skupine došlo na diskusii v októbri minulého roku.

„Sudca ŠTS sa stotožnil so znením skutku a právnou kvalifikáciou, ako ju uviedol v obžalobe prokurátor ÚŠP. Ten plánuje v zákonnej lehote podať odpor, nakoľko nesúhlasí s výškou trestu v trestnom rozkaze,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Mazurek bol obžalovaný 4. decembra, proti verdiktu plánuje podať odpor.

„Je to absurdné. Chcú ma odsúdiť len kvôli tomu, že som povedal pravdu o asociáloch, ktorí si ako spôsob obživy zvolili parazitovanie na sociálnom systéme. Celé stíhanie je politicky motivované a má jediný cieľ – zastrašiť nás a odradiť od ďalšej politickej práce a boja za práva všetkých slušných ľudí,” odpovedal pre TASR Milan Mazurek.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu