Na ME v Kodani reprezentovali Slovensko aj žilinskí plavci Štefánik a Benková


Foto: Na ME v Kodani reprezentovali Slovensko aj žilinskí plavci Štefánik a Benková Foto: Nereus Žilina

Koniec roka patrí v plaveckom športe už tradične vrcholným podujatiam v krátkom bazéne, tento rok to boli Majstrovstvá Európy, ktoré sa konali od 12. do 17. decembra v dánskej Kodani. Slovensko reprezentovalo spolu 15 plavcov, medzi ktorými nechýbali ani dvaja Žilinčania - Laura Benková a Vladimír Štefánik. Odchovanci Klubu plaveckých športov Nereus Žilina sa predstavili zhodne v troch svojich najsilnejších disciplínach.

Vladimír Štefánik od januára tohto roku študuje a trénuje na Floride, a táto zmena začína prinášať pozitíva. Po roku stagnácie sa mu konečne podarilo vylepšiť svoje osobné rekordy na 100m motýlik a 200m voľný spôsob. V poslednej disciplíne 100m voľný spôsob, kde je aktuálnym držiteľom slovenského rekordu, sa mu už tak nedarilo a za svojim časom zaostal viac ako sekundu.


Benková má za sebou veľmi náročný rok, v ktorom absolvovala 4 vrcholné podujatia. Najprv sa zúčastnila v apríli Majstrovstiev sveta stredných škôl, potom na konci školského roka juniorských majstrovstiev Európy, a o necelé dva mesiace juniorských Majstrovstiev sveta. Tieto posledné preteky sú jej premiérou na seniorských podujatiach. 

Na 100m voľný spôsob zaostala za svojim maximom z Majstrovstiev SR pred 4 týždňami o 3 desatiny a na dvojnásobnej trati o 2 desatiny, čo na takúto veľkú premiéru nie je zlý výsledok, aj vzhľadom na nie celkom optimálny zdravotný stav. Obidvaja naši plavci, aj keď asi nie sú úplne spokojní so svojimi výsledkami, majú za sebou každý iným spôsobom náročné obdobie a preto veríme, že svoje posledné slovo vo vode ešte nepovedali.

Výsledky:
Vladimír Štefánik:
39. 100m motýlik 52,71
41. 200m voľný spôsob 1:48.48
50. 100m voľný spôsob 49,04

Laura Benková:
44. 100m voľný spôsob 56.82
33. 200m voľný spôsob 2:01,24
31. 400m voľný spôsob 4:24,84



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nereus Žilina