Zrážka automobilu s 83-ročnou chodkyňou v Štiavniku skončila tragicky, žena nemala reflexné prvky


Foto: Zrážka automobilu s 83-ročnou chodkyňou v Štiavniku skončila tragicky, žena nemala reflexné prvky
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

K tragickej dopravnej nehode došlo v piatok 15. decembra v ranných hodinách v obci Štiavnik, okres Bytča. Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu 83 ročnej chodkyne, ktorá prechádzala cez vozovku, s motorovým vozidlom Škoda Fabia, ktoré viedol 36 ročný vodič. Chodkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahla.

Požitie alkoholických nápojov u vodiča polícia nezistila. Prípad na mieste prevzala vyšetrovateľka. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Polícia opakovane upozorňuje chodcov na potrebu používania reflexných prvkov. Aj v tomto prípade zrazená žena nemala na sebe reflexné prvky.

Povinnosť chodcov idúcich po krajnici alebo po okraji vozovky mať za zníženej viditeľnosti na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev nielen mimo obce, ale aj v obci.


Odporúčanie polície - reflexné prvky použiť na strane tela, ktorá je privrátená k vozovke (nie ku krajnici). Reflexné predmety umiestniť najlepšie blízko ku kolenám a do úrovne pásu, na ramene, cyklisti tiež na prilbu a bicykle. Reflexné nálepky nalepiť na podrážky topánok, bicykle, korčule, prilby, kolobežky, školské tašky, barle či kočíky. Deťom oblečenie, školské tašky a doplnky vybavené reflexnými a fluorescenčnými bezpečnostnými prvkami.

Najčastejšie chyby chodcov - náhly vstup na vozovku z chodníka (krajnice, okraja vozovky) bez rozhliadnutia, zlý odhad vzdialenosti a rýchlosti vozidla, prechádzanie mimo priechod (často aj krížom cez štyri pruhy), podcenenie reflexných prvkov na oblečení.

Správna reakcia - predvídať, prechádzať cez cestu na miestach na to určených, vyhýbať sa rizikovým úsekom, nepreliezať zábradlia, neriskovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina