V Bánovej a Závodí niekto neustále rozhadzuje klince a skrutky po ceste, autá dostávajú defekty


Foto: V Bánovej a Závodí niekto neustále rozhadzuje klince a skrutky po ceste, autá dostávajú defekty
Galéria: 3 fotky

Čitatelia nás začali upozorňovať na trochu zvláštny prípad, ktorý ich posledné týždne trápi. V mestských častiach Bánová a Závodie, na uliciach Osvety a Orlík, niekto úmyselne rozhadzuje po ceste klince a skrutky. Autá prechádzajúce cez ulice často končia s defektami na viacerých kolesách. Vodiči sú už zúfalí a nevedia si rady, páchateľ je zatiaľ neznámy.

Niektorí obyvatelia sa rozhodli na záškodníka aspoň upozorniť a preto nás kontaktovali. „Chceme dať vodičom do povedomia, že niekto úmyselne rozhadzuje klince, šróby a nastrihaný ostnatý drôt po ceste. Tento problém opakovane pretrváva od leta 2017,“ opisuje jedna z obyvateliek mestskej časti. Podľa nej by si mali dávať pozor najmä rodičia detí, ktoré vozia do/zo školy a špeciálnej školy.

Prípady s prepichnutými pneumatikami stále pribúdajú

Doteraz je známych viacero prípadov, kedy vodiči na tomto úseku dostali defekt. Bezradní obyvatelia sa obrátili už aj na miestneho poslanca pána Kosu. „V piatok sa to opäť opakovalo a známy zastavil auto počas prejazdu ulicou Orlík a začal zbierať klince. Chceli by sme varovať ostatných, že sa tu toto deje,“ hovorí naša čitateľka. 


Ulice Osvety a Orlík bývajú cez pracovné dni vyťažené. Je to z dôvodu, že veľa vodičov z Bánovej volí túto cestu, aby nemuseli stáť na stopke a v kolóne, v nebezpečnej križovatke pri „Fackárni“. Páchateľovi pravdepodobne vadí, že miestne ulice využíva  v niektorých časoch väčší počet vodičov a preto volí takéto riešenie, aby ich odradil. Prechádzajúcim autám však nemôže takto svojvoľne zakazovať prejazd. Navyše nie spôsobom, ktorým poškodzuje pneumatiky.

Neznámeho záškodníka by mohla odhaliť fotopasca

Poslanec Kosa plánuje v spolupráci s Mestskou políciou dolapiť neznámeho páchateľa, ktorý ničí ľuďom pneumatiky. Ako najlepšia možnosť sa javí použitie fotopasce. Tá by sa mohla postupne umiestňovať na vybraných miestach a následne zachytiť neznámu osobu pri čine. Na základe fotografie bude jednoduché zistiť totožnosť obyvateľa ulice, ktorý svojim konaním spôsobuje škodu na vozidlách. Umiestňovanie fotopascí má v kompetencii Mesto Žilina a už sa osvedčilo aj v minulosti, vďaka nim sa podarilo odhaliť ľudí, ktorí vytvárajú nelegálne skládky odpadu.

Šoféri jazdiaci cez ulice ako aj samotní obyvatelia dúfajú, že sa problém podarí čím skôr vyriešiť. Neustále opravy defektov a výmeny pneumatík sú totiž nákladné.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu