Okolo stánku s pečivom si taxikári skracujú cestu do pešej zóny, ľudí majú slovne napádať


Foto: Okolo stánku s pečivom si taxikári skracujú cestu do pešej zóny, ľudí majú slovne napádať

Po zverejnení nášho článku so skratkou, ktorú si vymysleli taxikári pri žilinskej poliklinike ŽILPO, na sídlisku Vlčince, sa ozvali ďalší čitatelia s podobným prípadom. V centre mesta, hneď vedľa obchodného centra Aupark, sa nachádza malý stánok s pečivom, pri ktorom sa denne zastavuje množstvo ľudí. V okolí stánku sú umiestnené betónové kvetináče, zabraňujúce vozidlám vchádzať do pešej zóny. Jeden z kvetináčov je však na takom mieste, že popri ňom môže bez problémov prejsť osobné auto. 

Túto medzeru začali využívať taxikári, ktorí si pomedzi kvetináč, stĺp verejného osvetlenia a stánok skracujú cestu do pešej zóny. Ako nám uviedli čitatelia, zákazníci tejto malej prevádzky sú často obmedzovaní a niekedy aj ohrozovaní prechádzajúcimi vozidlami. Občas údajne dôjde aj k slovnému napadnutiu zo strany vodičov.

„Na chodníku pred stánkom vznikajú často konfliktné situácie, medzi chodcami a vodičmi taxi služieb. Situáciu som viac krát nahlasoval mestským policajtom ale neriešia ju pre všemožné výhovorky,“ opisuje náš čitateľ. „Mojej manželke s kočíkom vodič taxi služby oplzlo nadával a vynucoval si prejazd, po tom, čo sa vysokou rýchlosťou vyrútil spoza stánku,“ pokračuje ďalej.


Miesto je podľa ľudí neprehľadné a chodci na chodníku sa pri nakupovaní necítia bezpečne. Priložená fotografia od čitateľa poukazuje na základe stôp v snehu, na množstvo vozidiel, ktoré museli prejsť okolo stánku. Mestská polícia v tejto veci údajne doteraz nekonala, a to aj napriek tomu, že im bol problém hlásený telefonicky. Oslovili sme preto vedenie mesta, aby sme zistili viac. 

Hovorca Pavol Čorba reagoval, že v blízkej dobe bude vytvorená zátarasa z kvetináča, ktorý sa presunie tak, aby bol prejazd vozidlám zamedzený. „Podnet evidujeme, momentálne je v štádiu riešenia. Na uvedenom mieste bude osadený betónový kvetináč,“ uviedol. Chodci, ktorí sa v týchto miestach pohybujú veria, že sa riešenie zrealizuje čo najskôr.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu