Na Javorovej ulici na Solinkách začali autá jazdiť prirýchlo, mesto ihneď po zime osadí retardér


Foto: Na Javorovej ulici na Solinkách začali autá jazdiť prirýchlo, mesto ihneď po zime osadí retardér

Obyvatelia ulice Javorová, na sídlisku Solinky, začali v poslednom čase upozorňovať na rýchlo jazdiace autá, ktoré vychádzajú z parkoviska. Táto ulica, ako jedna z mála, nemá osadený spomaľovací prah na ceste spojenej s parkoviskom. Autá, ktoré prichádzajú na parkovisko tak nemajú dôvod spomaliť a podľa obyvateľov jazdia v tejto časti sídliska neprimerane rýchlo.

„Na iných uliciach, napríklad Dubová či Smreková, sú na výjazdoch z parkoviska retardéry osadené. U nás žiaľ nie a preto tu autá jazdia rýchlo. Súčasná situácia komplikuje život na ulici najmä rodičom s deťmi. Zaparkujem auto a chcem prejsť cez spomínanú cestu k paneláku, ale bez priechodu a retardéru je to často riziko,“ opisuje obyvateľ ulice Tomáš.

Miestni obyvatelia už spísali aj petíciu, v ktorej sa dožadovali osadenia retardéra. Zatiaľ sa však nedostavil konkrétny výsledok a preto sa začali zaujímať o to, čo bude ďalej a či mesto v tejto veci koná. Ako sa nám podarilo zistiť, Odbor dopravy na Mestskom úrade v Žiline zaevidoval žiadosť na osadenie spomaľovacieho prahu na Javorovej ulici pri vchode č. 12 a to prostredníctvom mestského poslanca Petra Cibulku.


„Osadenie spomaľovacieho prahu pri vchode na Javorovej ulici č. 12 bolo posúdené spolu s Okresným dopravným inšpektorátom (ODI) v Žiline. ODI súhlasí s umiestnením spomaľovacieho prahu na danom mieste. Vzhľadom k tomu, že súhlasia aj obyvatelia vchodu č. 12 na Javorovej ulici, odbor dopravy tento spomaľovací prah osadí v jarných mesiacoch roka 2018,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Osadenie retardéra v súčasnej dobe, kedy sa už začala vykonávať zimná údržba, by nebolo vhodným riešením. V zimných mesiacoch sa prahy neosádzajú, nakoľko by mohlo dôjsť k ich poškodeniu. Mesto ale prisľúbilo, že ihneď po skončení zimnej údržby, najneskôr do 30. apríla 2018, ho na ulici osadí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu