V Žilinskom kraji zasahovali hasiči až 20-krát, spadol aj tridsať metrový strom


Foto: V Žilinskom kraji zasahovali hasiči až 20-krát, spadol aj tridsať metrový strom Foto: ilustračné

Rušnú noc majú za sebou hasiči v Žilinskom kraji, ktorí pre silný vieto museli zasahovať spolu 20-krát. Podľa slov hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzany Farkasovej zasahovalo spolu 37 príslušníkov väčšinou v prípadoch popadaných stromov či drôtov elektrického vedenia. Časť z nich padla na cestu alebo zaparkované vozidlá.

Hasiči riešili aj večerný prípad v Ružomberku, kde spadol tridsaťmetrový vianočný stromček, našťastie sa však nikomu nič nestalo. „V jednom prípade boli hasiči po siedmej hodine večer vyslaní na Čutkovskú ulicu v Ružomberku, kde sa pod náporom vetra zrútil približne 30-metrový vianočný strom,“ informovala TASR Farkasová. Silný nárazový vietor sa očakáva aj dnes, SHMÚ vydal takmer pre všetky okresy Žilinského kraja meteorologické výstrahy.

Najvážnejšia je situácia v okresoch Tvrdošín a Litpovský Mikuláš, kde sa očakáva výskyt mimoriadne silného vetra. Ten by v krátkodobom horizonte mohol dosahovať nárazovú rýchlosť až 180 kilometrov za hodinu. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká a predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo),“ spresňuju meteorológovia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu