25-ročný Matej, ktorý nabúral pod vplyvom, dostal doživotný zákaz šoférovania a 5 rokov basy


Foto: 25-ročný Matej, ktorý nabúral pod vplyvom, dostal doživotný zákaz šoférovania a 5 rokov basy Foto: KR PZ Žilina

Dňa 1. júla 2017 došlo v mestskej časti Žilina - Strážov k vážnej dopravnej nehode. V nočných hodinách okolo 00:45 hod. narazilo osobné auto značky Volkswagen Passat do stĺpa verejného osvetlenia a následne do betónového múru. Pri nehode sa ťažko zranil 18-ročný spolujazdec, ktorý po prevoze do nemocnice, žiaľ, zraneniam podľahol. Svedkovia z miesta nehody vtedy hovorili o policajnej naháňačke, pri ktorej mal unikať vodič vozidla pešo do záhradkárskej oblasti.

Obyvatelia mestskej časti počuli v tú noc silnú ranu, na základe ktorej súdili, že auto muselo ísť veľmi rýchlo. Hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisárik uviedol pre TASR, že auto prichádzalo smerom od Bytče rýchlosťou 86 km/h, v úseku, kde je päťdesiatka. V tiahlej ľavotočivej zákrute následne prešlo do protismeru. 

Odsúdený 25-ročný Matej spôsobil podľa hovorcu dňa 1. júla 2017 s 1,47 promile alkoholu v krvi a pod vplyvom kanabinoidov dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul 18-ročný Matej a 19-ročný Samuel utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť viac ako 42 dní.


Sudca Okresného súdu v Žiline vymeral obvinenému Matejovi za prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví 5-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody a doživotný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

V deň, kedy bol vynesený tento rozsudok, bola v budovách žilinských súdov nahlásená bomba. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu