Slovenský olympijský výbor ocenil Dušana Ondruša za šírenie a propagáciu myšlienok fair-play


Foto: Slovenský olympijský výbor ocenil Dušana Ondruša za šírenie a propagáciu myšlienok fair-play Foto: TS Mesto Žilina

Vyhlásenie výsledkov Olympijských festivalov Slovenska 2017 prinieslo Žilinčanovi Dušanovi Ondrušovi ocenenie za aktívne šírenie a propagáciu myšlienok fair play. Napriek svojim 81 rokom je tento bývalý hokejista a úspešný tréner stále aktívny. Jeho prístup k práci a čestnosť sa stali dôvodom na udelenie diplomu Klubu fair play Slovenského olympijského výboru.

V hoteli NH Gate One sa v utorok 5. decembra 2017 uskutočnilo slávnostné stretnutie Slovenského olympijského výboru (SOV), Klubu fair play SOV a Nadácie SOV spojené s vyhlásením výsledkov Olympijských festivalov Slovenska 2017 a s odovzdávaním ocenení i vyznamenaní SOV. V rámci slávnosti bolo odovzdané jedno ocenenie aj Žilinčanovi Dušanovi Ondrušovi (81 r.) za aktívne šírenie a propagáciu myšlienok fair play.

Dušan Ondruš dlhé roky pôsobil v Žiline ako hokejista, neskôr tréner žilinských hokejistov a juniorskej reprezentácie Slovenska. Ako úspešný tréner sa ukázal aj vo florbale. Mužský tím SR priviedol do A-skupiny majstrovstiev sveta. Je autorom jedinečnej publikácie o tréningu florbalu i spoluautorom knihy o histórii žilinského hokeja.

Je aktívnym členom Olympijského klubu Žilina od jeho založenia v roku 1995. V aktívnom športovaní a neskôr v trénerskej i funkcionárskej činnosti sa vždy príkladne riadil zásadami fair-play, slušnosti a čestnosti. Zážitkov a vyznamenaní má veľa, ale krásnym vyznamenaním je aj to, keď mu niektorí bývalí zverenci povedali, že bol ako ich druhý otec.

„Pánovi Ondrušovi všetci srdečne gratulujeme. Patrí mu veľká vďaka za vzornú reprezentáciu nášho mesta a želáme mu ešte veľa zdravia, pozitívnej energie, síl a úspechov,“ vyjadril sa zástupca primátora Patrik Groma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina