Policajti zastavili 49-ročnú vodičku za prekročenie rýchlosti, pri kontrole nafúkala 3,65 promile


Foto: Policajti zastavili 49-ročnú vodičku za prekročenie rýchlosti, pri kontrole nafúkala 3,65 promile Foto: ilustračné

V uplynulých dňoch zastavila policajná hliadka v meste Rajec vodičku vozidla značky Volkswagen Touareg, ktorá prekročila najvyššiu povolenú rýchlosť v obci o 16 km/hod. vodička sa pri kontrole podrobila aj dychovej skúške. Policajti jej namerali 1,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte až 3,65 promile.

„Žena bola predvedená na policajné oddelenie a poverený príslušník ju obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Polícia opakovane vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne a zodpovedne,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Polícia apeluje na vodičov, aby za volant nesadali pod vplyvom alkoholu. Zároveň žiada vodičov, aby jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovke a svojim schopnostiam a sledovali situáciu v cestnej premávke.

„Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a pomáhajú vodičom. K bezpečnosti však musia prispieť všetci zodpovedným prístupom a správaním,“ uzavrela hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina