V uplynulom týždni chytili policajti 29 opitých vodičov, v noci nabúral Žilinčan s 1,9 promile


Foto: V uplynulom týždni chytili policajti 29 opitých vodičov, v noci nabúral Žilinčan s 1,9 promile Foto: ilustračné

Polícia v Žilinskom kraji zaevidovala v 47. týždni tohto roka na cestách 29 opitých vodičov. Z tohto počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 15 nafúkalo nad 1 promile
  • 7 nafúkalo pod 1 promile
  • 1 sa dychovej skúške odmietol podrobiť
  • 6 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu

Niekoľko vybraných prípadov, ktoré riešili policajti v uplynulom týždňi.

Žilina

V nedeľu 26. novembra po polnoci spôsobil dopravnú nehodu v Žiline vodič vozidla Seat Ibiza. Vodičovi po dopravnej nehode policajti namerali 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile.

Oščadnica - okres Čadca

V sobotu 25. novembra vo večerných hodinách spôsobil na miestnej komunikácii v obci Oščadnica dopravnú nehodu 52 ročný vodič vozidla Mitshubishi L 200. Vodič sa nevenoval dostatočne vedeniu vozidla a havaroval vľavo mimo komunikáciu do lesného porastu. U vodiča vykonali policajti dychovú skúšku s výsledkom 1,26 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,63 promile. Vodič utrpel pri dopravnej nehode zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie.


Rudina - okres Kysucké Nové Mesto

V sobotu 25. novembra napoludnie zastavila policajná hliadka v obci Rudina vodiča vozidla Škoda Felícia. 57 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,01 mg/l alkoholu dychu, čo je v prepočte 2,10 promile.

Príbovce - okres Martin

V sobotu 25. novembra v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Príbovce vodiča vozidla BMW 730d. 37 ročný vodič sa na výzvu hliadky odmietol podrobiť dychovej skúške a odberu krvi na zistenie požitia alkoholických nápojov.

„Všetci vodiči boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na jeden rok,“ uvádza žilnská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu