V Žiline sa opäť objavujú zlodeji s rušičkami, autá na parkoviskách sa nedajú zamknúť


Foto: V Žiline sa opäť objavujú zlodeji s rušičkami, autá na parkoviskách sa nedajú zamknúť

S blížiacimi sa Vianocami začínajú opäť pribúdať prípady krádeží osobných vecí a cenností z áut na parkoviskách. Zlodeji využívajú šikovný trik, kedy s pomocou rušičky zabránia vodičovi, aby pri odchode auto zamkol. Silné rušenie znemožní autu prijatie vyslaného signálu z diaľkového ovládania na kľúči. Potom už len stačí malá nepozornosť a za pár minút môžu z auta zmiznúť všetky veci. Niektorí vodiči si nekontrolujú, či sa auto skutočne zamklo, a práve títo sú vhodným cieľom pre zlodejov. 

Za uplynulé tri dni, teda od piatku do nedele, nám bolo nahlásených niekoľko prípadov z parkovísk pri obchodných centrách a predajniach. Najčastejšie to bolo na parkoviskách Kaufland, TESCO Solinky, TESCO Košická a pri OC Atrium Dubeň. Viacero vodičov malo súčasne problém so zamknutím auta diaľkovým ovládaním. Tí, ktorí si problém všimli, zamkli manuálne kľúčom a skontrolovali všetky dvere. Doteraz nemáme informácie o tom, že by sa páchateľom podarilo odcudziť niečo cenné.

V čase blížiacich sa sviatkov budú takéto prípady pribúdať čoraz viac. Páchatelia sa zameriavajú na cenné veci a nákupy odložené v autách. Pokiaľ to je možné, nenechávajte si vo vozidle žiadne cenné veci, doklady ani peniaze. A to ani v prípade, ak máte fólie, alebo ich máte uložené v kufri. Keď od auta odchádzate, vždy si ho poriadne skontrolujte.

Za posledné mesiace sú známe aj prípady, kedy bolo auto na parkovisku vykradnuté bez poškodenia a zostalo uzamknuté.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu