Stovky dobrovoľníkov pomáhali v stredu v Žiline v rámci evanjelizačného Godzone tour 2017


Foto: Stovky dobrovoľníkov pomáhali v stredu v Žiline v rámci evanjelizačného Godzone tour 2017
Galéria: 10 fotiek
Foto: TS Godzone Tour

Najväčšie evanjelizačné turné projektu Godzone zavítalo v stredu 16. novembra do Žiliny. Spolu s ním aj takmer 300 dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli pomôcť miestnej charite či potešiť ľudí na námestí. „Dnes večer odštartuje už deviaty ročník podujatia Godzone tour, ktorý má v mladých ľuďoch prebudiť odhodlanie meniť svet vôkol seba a zastaviť tak strach, apatiu či nezáujem,“ hovorí o vízii podujatia Július Slovák, riaditeľ projektu Godzone.

Dobrovoľníci pomáhali charite s výdajom obedov aj predávali časopisy Nota Bene a Cesta plus

Organizátori sa počas Týždňa Cirkvi pre mládež, ktorý aktuálne prebieha, rozhodli ísť mladým ľuďom príkladom. Preto sa hneď ráno vydali do mesta na dobročinnú aktivitu. Ako prvú navštívili Diecéznu katolícku charitu v Žiline. „Mojou motiváciou je hľadanie svojho životného poslania. Prišiel som pomáhať, aby som objavil kúsok zo seba. Dnes som v charite triedil potraviny do krabíc, ktoré sme potom rozvážali po meste. Určené sú sociálne slabším rodinám,“ povedal dobrovoľník Matej Michalec.  

Jeden tím dobrovoľníkov pomáhal pracovníkom charity triediť oblečenie a vydával bezdomovcom obedy. Druhý tím zas predával v uliciach Žiliny časopis Nota Bene a Cesta plus. „Pre nás ako diecéznu charitu to je obrovská pomoc. Dobrovoľníci dnes za tri hodiny spravili kopu vecí, ktorú by sme my nespravili ani za týždeň,“ zhodnotila Michaela Uhrín Sokolíková z charity.

V rámci podujatia prebehlo v Žiline niekoľko ďalších aktivít vrátane koncertu na zimnom štadióne

Okrem dobročinnej aktivity prebehlo v Žiline prebieha aj niekoľko ďalších sprievodných aktivít. Pre stredné a základné školy pripravili organizátori výchovné koncerty, na námestiach zas okoloidúcim ponúkajú teplý čaj a kávu. Tohtoročnou novinkou Godzone tour 2017 je aj vernisáž fotografickej výstavy s názvom „Ešte stále existuje…?“ Výstava je akousi výpoveďou ľudí, ktorí sa ničím špeciálnym od nás navonok nelíšia. Dôležité je to, čo nesú, pre čo sa rozhodli a v čom vytrvali.

„Výstava zahŕňa 10 príbehov s umeleckými fotografiami mladých talentovaných fotografov, ktoré vyjadrujú rôzne životné okolnosti akými sú odpustenie, vernosť či radosť,“ upresňuje Ivana Šalgová z organizačného tímu. Vyvrcholením celodenného programu Godzone tour bol večerný koncert na zimnom štadióne v Žiline. Mladí ľudia videli špeciálne vystúpenie akrobata Róberta Andrés Diaz Diaz z Columbie, ale aj kresťanské chválové kapely ESPÉ, Heartbeat a Lámačské chvály. Vstup na podujatie bol všetkých bezplatný.

„Mohlo by sa zdať, že tohtoročná téma Odhodlaní zmeniť svet je iba burcujúcim manifestačným pokrikom alebo akýmsi povrchným motivačným vyjadrením. Je však o niečom viac. Nechceme už žiť v strachu, apatii či v nezáujme o veci vôkol nás. Práve naopak, chceme do úplne bežných dní priniesť odhodlanie žiť pokoj, radosť a nádej,“ uzavrel Július Slovák, riaditeľ projektu Godzone.

Čo je Godzone tour?

Projekt Godzone je katolícky projekt, ktorý vznikol v roku 2010. Vo svojej činnosti sa venuje najmä mladým ľuďom na celom Slovensku aj v Českej republike prostredníctvom animátorskej školy, misijným výjazdom, Godzone konferencii a mnohým ďalším aktivitám.

Projekt je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže. Jeho garantmi sú provinciál rehole Piaristov na Slovensku Juraj Ďurnek, SchP, tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS Ondrej Chrvala a katolícky kňaz Ján Buc. Godzone tour 2017 prebieha pod záštitou Rady pre mládež a univerzity pri Konferencii biskupov Slovenska.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Godzone Tour