V decembri bude prebiehať už 6. ročník verejnej zbierky na pomoc deťom v krízovom centre Lúč


Foto: V decembri bude prebiehať už 6. ročník verejnej zbierky na pomoc deťom v krízovom centre Lúč

Opäť sa blížia Vianoce a žilinské občianske združenie Mama pri tejto príležitosti pripravuje verejnú zbierku venovanú deťom. V poradí 6. ročník je určený pre deti v detskom krízovom centre Lúč v Žiline a štartuje 4. decembra 2017. Po prvýkrát bude zbierka realizovaná pod záštitou občianskeho združenia. Za ním stojí mladá Žilinčanka, ktorá sa raz sama ocitla v neľahkej situácii a práve preto sa vie vcítiť do situácie týchto detí a má potrebu im pomáhať. Uplynulé ročníky organizovala ako fyzická osoba, založiť občianske združenie sa rozhodla len nedávno.


Každým rokom pribúdajú ľudia, ktorí chcú deťom pomáhať a spríjemniť im Vianoce. Najbližšiu možnosť majú už o necelé tri týždne. „Všetko poteší, či už hračky, spoločenské hry, kozmetika pre deti a mamičky, potraviny, čistiace prostriedky a v podstate všetko, čo je čisté a v dobrom stave. Žiaľ, nemôžu to byť žiadne plyšové hračky, nakoľko mali v zariadení zdravotné problémy,“ uvádza organizátorka Tina. „Tento rok majú v centre veľa malých detí vo veku od 0 do 10 rokov. Je ich presne 28 + ich mamičky, a preto pomôžu plienky, hygienické potreby, potraviny a podobné veci,“ spresňuje.

Všetky veci sa budú zbierať v budove Drevicom pod Rondlom, ako každý rok. Zbierka sa začína 4.12.2017 a končí 15.12.2017. Následne na druhý deň je naplánované odovzdávanie. Organizátorka prosí, aby sa ľudia tento rok zamerali skôr na kvalitu ako kvantitu. Počas uplynulých rokov boli prípady, kedy jedného bol prebytok a iného zasa nedostatok. 

Mapa

Miesto: Závodská cesta 2945/38, Žilina
Dátum: 04.12.2017 - 12:00    15.12.2017 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu