VIDEO: Dobrovoľníci z Ekocentra Lesopark zvešiavali zo stromov v Sade SNP zachytené lampióny


Foto: VIDEO: Dobrovoľníci z Ekocentra Lesopark zvešiavali zo stromov v Sade SNP zachytené lampióny

Dvojica dobrovoľníkov zo žilinského Ekocentra Lesopark sa rozhodla zvešať lampióny, ktoré sa nachádzali zachytené po piatkovom Večeri tisícov želaní na stromoch v parku SNP neďaleko námestia Andreja Hlinku v Žiline. Ako sami uviedli, za niekoľko hodín sa im podarilo vyzbierať dvanásť lietajúcich ozdôb.

Akcia každoročne rozdeľuje Žilinčanov na dva tábory, tento rok vznikla aj protiakcia s názvom Večer jedného želania. Tým bolo práve nevypúšťanie lampiónov, keďže tie môžu predstavovať aj bezpečnostné riziko.

„Včera sme si dali jednu netradičnú brigádu. Po piatkovom vypúšťaní lampiónov v Žiline zostalo na stromoch mnoho lampiónov “šťastia”. Tak sme ich tucet v Sade SNP pozbierali. Ak poznáte niekoho, kto ich vypúšťa, tak mu pošlite toto video. Nech vidí, čo po tom v prírode ostáva,“ uviedli dvaja dobrovoľníci, ktorí zbieranie zachytili na krátkom video z akčnej kamery Go-Pro.

Zbieranie lampiónov zo stromov v Žiline

Včera sme si dali jednu netradičnú brigádu. Po piatkovom vypúšťaní lampiónov v Žiline zostalo na stromoch mnoho lampiónov “šťastia”. Tak sme ich tucet v Sade SNP pozbierali :)

Ak poznáte niekoho, kto ich vypúšťa, tak mu pošlite toto video. Nech vidí, čo po tom v prírode ostáva.

Posted by Ekocentrum Lesopark on 12. november 2017

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu