Polícia pripravuje akciu s názvom „Poď s nami merať!“, navrhnite úseky, kde je to najviac potrebné


Foto: Polícia pripravuje akciu s názvom „Poď s nami merať!“, navrhnite úseky, kde je to najviac potrebné Foto: ilustračné

Polícia pripravuje ďalšiu akciu, v ktorej môžu sami občania navrhnúť, kam pôjdu policajti merať rýchlosť. Okrem toho, že ľudia môžu určiť konkrétne miesta, kde sa policajti postavia s radarom, si môžu aj osobne prísť pozrieť priebeh akcie. Policajná akcia s názvom „Poď s nami merať!“ sa uskutoční 25. novembra 2017 v čase od 09:00 do 16:00 hod..

Neprimeraná rýchlosť jazdy je aktuálne prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd a druhou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd. Preto sa polícia rozhodla pripraviť dopravno-preventívnu akciu zameranú najmä na dodržiavanie najvyššej dovolenej a ustanovenej rýchlosti jazdy v úzkej spolupráci s občanmi.

Navrhovať miesta a úseky ciest, na ktorých bude prebiehať akcia, je možné v dňoch od 13. do 16. novembra 2017. Všetky potrebné informácie k zasielaniu návrhov nájdete na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky - http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-2&sprava=naplanuj-policii-miesto-kontroly-pod-s-nami-merat

Zaslané návrhy polícia vyhodnotí a zoznam miest, na ktorých sa bude merať zverejní, aby sa jej ľudia mohli zúčastniť. Vodičov, ktorí budú mať veľmi „ťažkú nohu na plyne“ vyrieši polícia za spáchanie závažného priestupku nekompromisne, aj keď ide o dopravno-preventívnu akciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu