Dnes sa pod záštitou Eriky Jurinovej koná v Žiline stretnutie novozvolených županov z piatich krajov


Foto: Dnes sa pod záštitou Eriky Jurinovej koná v Žiline stretnutie novozvolených županov z piatich krajov

Dnes 10. novembra 2017 sa v Žiline koná prvé stretnutie novozvolených županov víťaznej koalície pod záštitou Eriky Jurinovej - novozvolenej županky Žilinského samosprávneho kraja. Na stretnutí budú župani rokovať o spolupráci pri vedení a spravovaní svojich krajov. Účasť potvrdili traja zo štyroch pozvaných - Jozef Viskupič, Milan Majerský a Rastislav Trnka.

Budúci bratislavský župan Juraj Droba sa pre pracovné povinnosti nemohol zúčastniť, poslal za svoj kraj budúceho vicežupana. Z rovnakých dôvodov - rokovania so zástupcami miest v Banskobystrickom kraji, sa ospravedlnil aj nezávislý župan Ján Lunter.



Budúci predsedovia sa spoločne stretli a zasadli za jeden stôl o 11:15 hod. v Hoteli Dubná Skala na ulici J. M. Hurbana v Žiline. Stretnutia sa mali podľa plánu zúčastniť novozvolení zástupcovia Bratislavského, Trnavského, Žilinského, Prešovského a Košického samosprávneho kraja.

Jozef Viskupič na úvodné stretnutie meškal pre technický problém s autom, nakoniec však dorazil a spolu s ostatnými predstavil vízie pre spoluprácu pri riadení samosprávnych celkov. Tlačová konferencia za prítomnosti novinárov sa konala o 12:00 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu