ŽSR informujú o výlukových prácach v úsekoch Párnica - Kraľovany a Čadca - Turzovka


Foto: ŽSR informujú o výlukových prácach v úsekoch Párnica - Kraľovany a Čadca - Turzovka

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) informujú cestujúcich o plánovaných výlukových prácach počas mesiaca november 2017. 

Párnica - Kraľovany

V dňoch 7. - 14. novembra 2017 budú realizované výlukové práce v úseku Párnica - Kraľovany. V rámci tejto výluky sa v danom úseku realizuje komplexná rekonštrukcia priecestia v km 8,187 (JIČ SP0192), ktoré sa nachádza priamo v obci Párnica. „Súčasťou rekonštrukcie je demontáž koľaje v dĺžke 25 metrov, vybagrovanie štrkového lôžka, uloženie geotextílie a výstužnej geomreže, montáž železničného zvršku koľaje, smerová a výšková úprava koľaje, zváranie koľajníc a vloženie priecestnej konštrukcie STRAIL,“ informovala Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Rekonštruované železničné priecestie je uzavreté, ŽSR zriadili v km 8,177 náhradné priecestie. V tomto úseku budú ŽSR realizovať aj opravu ďalšieho priecestia, a to v km 3,740 (JIČ SP0186), ktoré sa nachádza medzi obcami Párnica a Kraľovany. Oprava tohto priecestia bude trvať od 11. do 13. novembra 2017.


„Súčasťou opráv bude demontáž priecestnej konštrukcie STRAIL, vybratie 2 koľajových polí dĺžky 12 metrov, vybagrovanie a výmena štrkového lôžka, vloženie nových koľajových polí, sypanie štrku, úprava štrkového lôžka do profilu, oprava smeru a výšky koľaje a v závere zváranie koľajníc,“ uvádza Pavliková.

Čadca - Raková - Staškov - Turzovka

V dňoch 7. až 8. novembra 2017 realizujú ŽSR výlukové práce aj v úseku Čadca - Raková - Staškov - Turzovka . V rámci tejto výluky sa v danom úseku realizuje údržba trate, pričom sa vykonajú viaceré udržiavacie práce. „Ide o opravu priepustu pod priecestím na účelovej komunikácii v km 13,448, prehlbovanie priekopy a sfunkčnenie priepustu, výmenu podvalov a v km 10,303 vloženie priecestia. Práce realizujú zamestnanci ŽSR,“ spresnila hovorkyňa.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú v priebehu výluky prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu