V uplynulom týždni chytili policajti 20 opitých vodičov, 60-ročný muž nafúkal po nehode 2,6 promile


Foto: V uplynulom týždni chytili policajti 20 opitých vodičov, 60-ročný muž nafúkal po nehode 2,6 promile

Polícia v Žilinskom kraji neustále venuje pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou cestnej premávky a preto si aj v 44. týždni tohto roka posvietila na vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu. Počas uplynulého týždňa zaevidovali policajti na cestách v kraji 20 podgurážených vodičov.

Z tohto počtu vodičov:

  • 7 nafúkalo nad 1 promile
  • 5 nafúkalo pod 1 promile
  • 1 sa dychovej skúške odmietol podrobiť
  • 7 vodiči spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody

Štiavnik, okres Bytča

V sobotu 4. novembra vo večerných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v katastri obce Štiavnik 47-ročný vodič na vozidle Kia Sportage. Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,90 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,88 promile.

Námestovo


V Námestove v sobotu večer spôsobil dopravnú nehodu 60-ročný vodič jazdiaci na vozidle Škoda Fabia. Po dopravnej nehode policajti vodičovi Fabie namerali 1,25 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,60 promile.

Martin - Priekopa

V sobotu 4. novembra napoludnie spôsobil dopravnú nehodu v Martine - Priekope 51-ročný vodič na vozidle Škoda Octavia. Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,02 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,13 promile.

„Všetci vodiči boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na jeden rok,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu