Z ulice Dolné Rudiny sa už nedá odbočiť na Rondel, nová značka prikazuje odbočenie vpravo


Foto: Z ulice Dolné Rudiny sa už nedá odbočiť na Rondel, nová značka prikazuje odbočenie vpravo

Vodiči jazdiaci z ulice Dolné Rudiny si počas uplynulého týždňa všimli zmenu v dopravnom značení. Výjazd z tejto ulice býva cez pracovné dni veľmi komplikovaný. Väčšina vodičov sa snaží odbočovať smerom na Rondel, no pre veľkú intenzitu dopravy je to často veľmi komplikované a vznikajú kolóny. V minulosti museli dokonca situáciu niekoľko krát vyriešiť až policajti, ktorí riadili dopravu.

Len nedávno, v mesiaci júl, boli na zjazde z Rondla do Závodia osadené vodiace prahy. Toto opatrenie sa vykonalo na základe skúseností, že šoféri využívali pravý odbočovací pruh na obídenie kolóny a snažili sa zaradiť späť do ľavého jazdného pruhu. To spôsobovalo ešte väčšie kolóny a zdržania, vďaka čomu sa stal Rondel úplne neprejazdný.


Dopravná značka “Daj prednosť v jazde”, ktorá sa nachádza na križovatke ulice Dolné Rudiny s ulicou Juraja Závodského, bola po novom doplnená o dopravnú značku “Prikázaný smer jazdy vpravo”. Odteraz sa už nedá odbočiť na Rondel, ale vodiči musia ísť na malý kruhový objazd do Závodia, kde sa otočia a vrátia sa späť. Zdržanie v tejto lokalite by sa tak počas špičky mohlo znížiť, čím sa zlepší dopravná situácia už od Hálkovej ulice. 

Otázne je však to, či vodiči budú ochotní dopravnú značku rešpektovať a dodržiavať. V uplynulých dňoch už boli udelené aj prvé pokuty. Mestskí policajti si posvietili na nezodpovedných šoférov, ktorí ju odignorovali. Dohliadať na jej dodržiavanie budú námatkovo aj ďalej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu