Rodisko súčasného župana, mestská časť Trnové, zaznamenáva rekordnú volebnú účasť


Foto: Rodisko súčasného župana, mestská časť Trnové, zaznamenáva rekordnú volebnú účasť

O tom, že účasť voličov vo voľbách do orgánov samospráv krajov patrí medzi najnižšie spomedzi volieb, svedčí aj fakt, že v Žilinskom kraji si pri tomto type volieb nenašlo cestu k urnám nikdy viac ako 25 percent oprávnených voličov. Z hľadiska atraktivity sú na tom horšie už len voľby do Európskeho parlamentu. Aj keď o volebnej účasti aktuálne prebiehajúcich volieb je predčasné špekulovať, už teraz je isté, že priniesie niekoľko extrémnych príkladov.

Jedným z nich je aj mestská časť Trnové, odkiaľ pochádza súčasný župan Juraj Blanár. Podľa našich informácií, ktoré neskôr potvrdil aj jeden z kandidátov na poslanca, je tu voličská účasť na úrovni približne polovice oprávnených voličov. „Zároveň ma potešila info o peknej voličskej účasti, ktorá je už teraz cca 50%,“ informoval Jozef Juriš po tom, ako bol aj odvolil.

Či sa podpíše volebná účasť v Trnovom, ktorá by znamenala výrazný extrém, aj na priazni pre svojho rodáka, sa dozvieme už čoskoro. Volebné miestnosti sa zatvárajú o 22:00 hod., prvé priebežné výsledky by sme z nášho okresu mohli poznať už okolo polnoci. Žilinský okres bude najpravdepodobnejšie spracovaný až ako posledný, a to z dôvodu možnosti krúžkovať až trinásť kandidátov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu