Na župné voľby vypísala kurzy aj stávková kancelária, v Žilinskom kraji je rozdiel najtesnejší


Foto: Na župné voľby vypísala kurzy aj stávková kancelária, v Žilinskom kraji je rozdiel najtesnejší Foto: ilustračné

Na zajtrajšie voľby do orgánov samosprávnych krajov zareagovala aj stávková kancelária Fortuna, ktorá ponúka možnosť podať si kurzové stávky na jednotlivých kandidátov na predsedov. V Žilinskom kraji je pritom rozdiel medzi prvými dvoma kandidátmi najnižší - len jednu desatinu. Druhý v poradí je z hľadiska tesnosti kurzov Bratislavský samosprávny kraj.

Pripomíname, že kurzové stávky reflektujú, okrem očakávania bookmakerov, aj to, ako vo víťazstvo kandidátov veria jednotliví tipujúci. Zmeny kurzov teda ovplyvňuje aj množstvo stavených peňazí a počet tipujúcich na daného kandidáta. Zaujímavosťou je, že stávková kancelária Fortuna do ponuky zaradila šesť kandidátov, celkovo ich však kandiduje osem. V prehľade chýba Stanislav Pirošík zo strany VZDOR a nezávislý kandidát Peter Cibulka.

Stávkujúci zákazníci Fortuny spolu s bookmakermi najviac veria vo víťazstvo Eriky Jurinovej, po nej nasleduje Juraj Blanár a Marián Murín. Naopak, najnižšie preferencie má u stávkujúcich Ján Mikolaj. Je však nutné podotknúť, že vzorka stávkarov nemusí byť, a pravdepodobne ani nie je, reprezentatívna. 

Kurzy na víťaza volieb predsedu do Žilinského samosprávneho kraja k 3.11.2017 9:30 hod., zoradené od najnižšieho:

Jurinová E. - 1.75  
Blanár J. - 1.85
Murín M. - 5
Martvoň A. - 12
Sagan P. - 12
Mikolaj J. - 25



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu