SĽUK sa s jedinečným projektom GENEZIS predstaví 15.11. v Liptovskom Mikuláši a 16.11. v Martine


Foto: SĽUK sa s jedinečným projektom GENEZIS predstaví 15.11. v Liptovskom Mikuláši a 16.11. v Martine

Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) prichádza na scénu so svojím najnovším projektom „GENEZIS. Príbeh o stvorení sveta a o prvých ľuďoch“. Veľkolepo koncipovaný hudobno-tanečný program, doplnený filmovou projekciou,  vznikol na vybrané biblické motívy z Prvej knihy Mojžišovej, Genezis.

Fascinujúci príbeh postupného vytvárania sveta – cez stvorenie Adama a Evy až po siedmy deň odpočinku dáva priestor na svieže, hravé a nápadité uchopenie jednotlivých tém. Vyhnaním z rajskej záhrady autori na scéne odhaľujú aj temnú stránku ľudstva. Morálnu skazenosť strieda boží hnev – podobnosť so súčasnosťou nie je pre tvorcov náhodná a tak SĽUK vedome kladie divákovi aj nejednu znepokojujúcu otázku.

Podmanivá hudba, skvelé choreografie, kreatívne animácie s využitím veľkoplošnej projekcie a strhujúce interpretačné výkony tanečného súboru SĽUK-u dopĺňajú vtipné  divadelné výstupy i slovné komentáre v podaní hercov Františka Kovára, Petry Molnárovej a Reného Štúra.



GENEZIS je projekt určený pre súčasného náročného diváka. Jeho cieľom je, aby si milovníci divadla, hudby a tanca našli cestu aj k ľudovému umeniu a k folklóru. V hudobnom spracovaní, choreografiách, v textoch, v projekcii, scéne i v kostýmoch sa tvorcovia zamerali na súčasné inscenačné postupy. Štylistické spracovanie témy však evidentne odkazuje na tradičnú ľudovú kultúru ako na hlavný inšpiračný zdroj.

Námet a scenár: Juraj Hamar
Dramaturgia: Lenka Filipová, Juraj Hamar
Hudba: Stano Palúch
Choreografia: Laco Cmorej
Scéna: Marek Hollý
Kostýmy: Katarína Holková
Projekcie a grafický dizajn: Ján Šicko
Réžia: Juraj Nvota

Link na vstupenky: https://ssl.ticketportal.sk/event.aspx?id=23579&target=4

Miesto: Liptovský Mikuláš, Martin
Dátum: 15.11.2017 - 19:00    16.11.2017 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu