Rekonštrukcia plavárne sa pre technické problémy predĺži, termín otvorenia je zatiaľ neznámy


Foto: Rekonštrukcia plavárne sa pre technické problémy predĺži, termín otvorenia je zatiaľ neznámy Foto: ilustračné - tikzilina.eu

Žilinská športujúca verejnosť sa po dlhých rokoch dočkala rekonštrukcie bazéna aj sociálnych zariadení na Mestskej krytej plavárni v Žiline. Rekonštrukcia začala dňa 25. septembra 2017, trvať mala podľa zmluvy o dielo približne päť týždňov. V týchto dňoch tak mal byť nový plavecký bazén aj sociálne zázemie uvedené do prevádzky, počas stavebných prác sa však vyskytli neočakávané technické problémy.

„Rekonštrukcia plavárne mala trvať päť týždňov, tento čas už uplynul. Predpokladám, že nastali nejaké problémy pri stavebných prácach, čo je normálne. Bolo by však dobré, aby sme vedeli, o čo ide a kedy približne budeme môcť chodiť plávať - na webe ani nikde ani zmienka o tom, čo sa deje,“ uviedol čitateľ Dušan na margo otvorenia zrekonštruovaného bazéna a sociálnych zariadení na MKP Žilina. 


Zdržanie potvrdil aj hovorca mesta: „Na plavárni sa intenzívne pracuje tak, aby mohla byť čo najskôr sprístupnená verejnosti. Momentálne však analyzujeme nepredvídavý technický stav konštrukcií, ktorý sa nepodarilo odhaliť ani počas skúšok v procese prípravy, a to najmä počas sanitárnych dní, ktoré boli jediné možné termíny bližšieho skúmania veľmi vyťaženej a využívanej plavárne,“ vysvetlil hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Bližšie informácie ohľadom toho, kedy by mohla byť plaváreň opätovne prístupná verejnosti, by mohli byť dostupné uprostred budúceho týždňa. O priebehu vás budeme informovať. Ak si chcete v týchto dňoch zaplávať, pripravili sme pre vás prehľad plaveckých bazénov v okolí Žiliny, nájdete ho na odkaze nižšie.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu