Večer tisícov želaní je naplánovaný na 10. novembra 2017, súčasťou bude aj predaj lampiónov


Foto: Večer tisícov želaní je naplánovaný na 10. novembra 2017, súčasťou bude aj predaj lampiónov Foto: ilustračné

Dňa 10. novembra 2017 organizuje OC Mirage pri príležitosti narodenín charitatívnu zbierku, ktorá opäť prebehne vo forme predaja lampiónov. Výťažok poputuje tento rok na Pediatrickú ortopédiu v Žiline, pripravených je podľa popisu udalosti na sociálnej sieti Facebook 5000 lampiónov šťastia.

„Oslava termínu otvorenia (narodenín OC) bude 10.11. OC Mirage organizuje charitatívnu zbierku, ktorej výťažok pôjde na detskú ortopédiu žilinskej nemocnice. Koncert pred obchodným centrom neorganizujeme,“ potvrdila Ivana Strelcová, hovorca investora výstavby OC Mirage.

Podľa programu na spomínanej udalosti bude prebiehať predaj lampiónov od 14:00 hod., následne od 16:00 koncert skupiny AYA a o 17:00 nastane vrchol večera Tisícov želaní. O 17:30 bude vyhlásená tombola a prebehne odovzdanie výťažku, ktorý poputuje pre potreby Pediatrickej ortopédie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline.

***Večer tisícov želaní*** :-) Program: 14:00 - predaj lampiónov v prevádzkach OC Mirage 16:00 - 16:45 - Skupina…


Posted by Večer Tisícov želaní on 20. október 2017


V minulosti vyvolalo vypúšťanie lampiónov, ktorým podujatie vrcholilo, rozporuplné reakcie obyvateľov mesta. Na jednej strane unikátny pohľad na oblohu so stovkami až tisíckami lampiónov, na druhej strane neporiadok a popadané lampióny v meste aj okolí centra deň po konaní akcie.

Sťažnosti obyvateľov vyústili posledný rok aj v zákaz vypúšťania lampiónov, ktorý zapracovali mestskí poslanci aj do Všeobecného záväzného nariadenia. „Zakazuje sa na území mesta Žilina vypúšťať lampióny šťastia, lietajúce lampióny alebo neobsadené voľné balóny,“ uvádza nová podoba VZN.

Pozrite si videá z uplynulých ročníkov





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu