Budovu materskej školy v mestskej časti Budatín zatepľujú, náklady predstavujú sumu 142-tisíc eur


Foto: Budovu materskej školy v mestskej časti Budatín zatepľujú, náklady predstavujú sumu 142-tisíc eur Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina postupne rekonštruuje a opravuje všetky zariadenia základných a materských škôl, ktoré má v správe. Tento krát prišla na rad materská škola v mestskej časti Budatín. Budova školy bude mať kompletne zateplenú fasádu, vďaka čomu získa úplne nový šat.

„Popri zatepľovaní budovy budú vymenené všetky okenné parapety, oceľové okná v suteréne nahradia plastové. Lodžie sa zaizolujú, bude vymenený ich povrch a následne sa presklia a uzavrú plastovými stenami. Rekonštrukcia sa dotkne aj výmeny oplechovania atiky aj okapových plechov a mnoho iných drobných prác na budove,“ uvádza hovorca mesta Pavol Čorba.

Vysúťažená cena je 142 335 eur a hradená bude z rozpočtu mesta Žilina a z rezervného fondu školy

Zhotoviteľ si prebral stavbu 18. októbra 2017 a práce musí podľa zmluvy dokončiť do 60 pracovných dní. „Cieľom tohto projektu je zníženie energetickej náročnosti budovy, vzhľadom na to, že tento objekt materskej školy už nevyhovoval teplo-technickému posúdeniu stavby požiadavkám normy STN 73 0540-2,2012,“ uzavrel hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina