Volebné noviny s názvom "Žilinská župa" jedného z kandidátov nefinancuje ŽSK


Foto: Volebné noviny s názvom "Žilinská župa" jedného z kandidátov nefinancuje ŽSK

Pred niekoľkými dňami dostali obyvatelia Žilinského kraja do svojich poštových schránok predvolebné noviny, ktoré opisujú úspechy jedného z kandidátov na župana. Nadchádzajúce župné voľby sa konajú už 4. novembra 2017 a voliť v nich budeme okrem predsedov krajov aj poslancov do župného parlamentu.

Keďže názov modro-červeného periodika “Noviny Žilinská župa” s podtitulkom “volebné noviny” je pomerne zavádzajúci z hľadiska toho, kto noviny vydáva a rozosiela, obrátilo sa na nás niekoľko čitateľov s tým, prečo Žilinský samosprávny kraj financuje z našich daní kampaň jedného z kandidátov. Formát tlačeného periodika využilo v kampani niekoľko kandidátov.

Priamo v novinách je uvedené, že objednávateľom je Agentúra SMER, ktorá zastrešuje kampaň kandidátovi tejto strany. Toto upozornenie sa nachádza na posledných stranách malým písmom, čitateľov mohla zmiasť aj absencia loga strany, s ktorej podporou kandidát kandiduje. „Žilinská župa nefinancuje žiadne z vydávaných volebných novín,“ potvrdila hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu