Poslanci budú rokovať o ďalšej kúpe, za pozemok pod AŽIŠ-om chce majiteľ 4,5-násobok oproti posudku


Foto: Poslanci budú rokovať o ďalšej kúpe, za pozemok pod AŽIŠ-om chce majiteľ 4,5-násobok oproti posudku

V rámci bodu nakladania s majetkom budú mestskí poslanci na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline rozhodovať aj o kúpe pozemku, ktorý sa nachádza v katastri obce Budatín a to na mieste, kde vedenie mesta na čele s primátorom Igorom Chomom zamýšľa postaviť Areál športu Dubeň v Žiline. Tri zo štyroch podielov na jednom z pozemkov totiž patria súkromnej spoločnosti, celkovo ide o plochu o rozlohe 3 639,70 metrov štvorcových.

Mesto Žilina má záujem vybudovať v katastrálnom území Budatín výstavbu Areálu žilinského športu - AŽIŠ. Za uvedeným účelom je potrebné vysporiadať pozemok parc. č. KN-C 951/19, ostatné plochy o výmere 4 315 m2 v k. ú. Budatín, kde sú spoluvlastníkmi Slovenský pozemkový fond, so sídlom Búdkova cesta Bratislava, pričom ich spoluvlastníckemu podielu zodpovedá výmera 675,30 m2. Ostatné tri podiely v zmysle listu vlastníctva č. 1639 sú zapísané v prospech spoločnosti Reality holding+, čomu zodpovedá celková výmera 3639,70 metrov švorcových,“ uvádza sa v materiáli.

V tomto roku bol za účelom stanovenia hodnoty pozemku vyhovotený znalecký posudok, ktorý určil jednotkovú cenu pozemku na úrovni 15,49€ za meter štvorcový. Súčasný majiteľ, realitná spoločnosť so sídlom v Žiline, požaduje za pozemok sumu 70 eur za meter štvorcový. V absolútnom vyjadrení to znamená, že znalecky ocenený pozemok na sumu 56 378,95 eur je spoločnosť ochotná odpredať za 254 779 eur. Požadovaná suma predstavuje štyriapol násobok sumy z posudku.

Mestskí poslanci na uplynulom mimoriadnom zastupiteľstve neschválili kúpu pozemku pred objektom kasární, pri ktorom stanovil znalec sumu na približne 9-násobok toho, za čo v priemere majitelia kúpili jednu z parciel len niekoľko rokov dozadu od Ministerstva obrany Slovenskej republiky v elektronickej aukcii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu