Mestskí policajti zadržali muža, ktorý sa snažil vlámať do prevádzok na Národnej ulici


Foto: Mestskí policajti zadržali muža, ktorý sa snažil vlámať do prevádzok na Národnej ulici

Žilinskí mestskí policajti si pripísali na svoje konto ďalšiu úspešnú akciu. Podarilo sa im dolapiť zlodeja, po ktorom bolo vyhlásené pátranie v Českej republike. Muža si všimol operátor prostredníctvom mestského kamerového systému a následne vyslal za ním hliadku. 

Neznámy muž sa pokúšal s pomocou páčidla vlámať do prevádzok na Národnej ulici. Podarilo sa mu vylomiť dvere na predajni obuvi, nič však z nej neukradol. Predtým skúšal šťastie na prevádzke rýchleho občerstvenia aj v mäsiarstve. Mestskí policajti ho našťastie zadržali predtým, ako stihol napáchať väčšie škody. Následne ho prenechali štátnej polícii.

„56-ročný muž je obvinený z prečinu krádeže, v štádiu pokusu a z prečinu poškodzovania cudzej veci. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na dva roky,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Prokurátor Okresnej prokuratúry v Žiline podal návrh na jeho vzatie do väzby, s čím súhlasil aj sudca. Muž je podozrivý zo spáchania viacerých trestných činov v Českej republike aj na Slovensku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu