Na sídlisku Vlčince sa začalo s budovaním parku, hotový by mal byť do konca roka


Foto: Na sídlisku Vlčince sa začalo s budovaním parku, hotový by mal byť do konca roka
Galéria: 8 fotiek

Na sídlisku Vlčince by mal podľa plánov mesta vyrásť park a ovocný sad. Na Dobšinského ulici sa nachádza asfaltová plocha, ktorá v posledných rokoch nemala žiadne využitie, preto prišiel nápad, ako vymeniť rozpadnutý asfalt za zeleň a ovocné stromy. Sad by mal mať rozlohu viac ako 1800 metrov štvorcových a primátor mesta ho označil za pilotný projekt revitalizácie zanedbaných priestorov na sídliskách.

Vďaka revitalizácií vznikne nový priestor určený nielen pre oddych a budú ho môcť využívať všetci obyvatelia sídliska. “Táto plocha bola vybudovaná na nástupy iskier, pionierov a szmákov pri sľuboch, ale dnes sa nevyužíva na nič a takéto nahradenie asfaltu za ovocný sad ma naozaj potešilo” povedal jeden z obyvateľov Vlčiniec.

Pracovať sa začalo takmer rok po tom, ako bol vykonaný prvotný prieskum. Prípravy totiž neboli jednoduché a trvali niekoľko mesiacov. V uplynulých dňoch už však bol pozemok oplotený a na mieste sa ukázali prvé pracovné stroje. Podľa získaných informácií sa bude odteraz pracovať intenzívne až do konca roka.



„Zákazka zahŕňa vybudovanie nových chodníkov, ktoré budú plynulo napojené na jestvujúce komunikačné trasy, inštaláciu  verejného osvetlenia v sade, vybudovanie základov budúceho altánku, vegetačné úpravy - založenie trávnika, výsadba kvetín, drevín, atď. a drobnú architektúru - lavičky, informačné nosiče, odpadkové koše, detské pieskovisko či chodník pre bosú nohu,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Mesto Žilina plánuje dielo zrealizovať do konca tohto roka, preto sa bude na oplotenom pozemku pracovať v najbližších týždňoch dosť často. Celkové náklady projektu predstavujú sumu takmer 81 400 € bez DPH.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu