Žilinskí volejbalisti si v sobotňajšom zápase podelili body s Trenčínom


Foto: Žilinskí volejbalisti si v sobotňajšom zápase podelili body s Trenčínom Foto: ilustračné

V sobotu 14. októbra nastúpili volejbalisti z VO AC UNIZA Žilina na domáci dvojzápas proti družstvu COP Trenčín. V prvom zápase hrali proti žilinčanom hráči trenčianskeho Áčka, aktuálne pôsobiaci v najvyššej súťaži. Z hry domácich volejbalistov bolo cítiť rešpekt, ich súper sa hneď od začiatku dostal do šesťbodového vedenia. Postupne však z domácich opadla nervozita a hra sa vyrovnala, aj napriek prehre 3:0 išlo o najlepšie odohraný zápas Žiliny v aktuálnej sezóne.

Do druhého zápasu nastúpilo za Trenčín B družstvo, zložené z mladých hráčov. S tými už Žilinčania nemali žiaden problém a zvíťazili jednoznačne 3:0. Dvojzápas teda skončil pre obe družstvá rovnako:


VO AC UNIZA Žilina - COP Trenčín 0:3 (-23, -22, -17) a 3:0 (11, 12, 20)

„Keďže mal COP Trenčín odložený extraligový zápas na nedeľu, pricestoval do Žiliny v plnej extraligovej zostave, s ktorou odohral prvý zápas. Naše družstvo, stále oslabené o zranených a chorých, vzdorovalo mladým Trenčanom v dvoch setoch, aj keď s neúspešným koncom. Draví volejbalisti z Trenčína nekompromisne trestali každú našu nepresnosť, a keď sme v koncovkách nevyužili naše blokárske šance, sety sme prehrali. Tretí set prvého zápasu bol z našej strany najslabší a hostia dotiahli zápas do víťazného konca. V druhom zápase nastúpil Trenčín s druhou šestkou a zápas bol jednoznačnou záležitosťou domácich hráčov,“ zhodnotil sobotňajšie stretnutie Zdenek Hauer, tréner žilinského družstva.

Najbližšie sa Žilinčania predstavia 21. októbra na pôde VK Prievidza B.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu