Poslanci nakoniec schválili prenájom pozemkov a citylightov v zastávkach, nájomcovi navýšili cenu


Foto: Poslanci nakoniec schválili prenájom pozemkov a citylightov v zastávkach, nájomcovi navýšili cenu

Žilinčania nezostanú počas zimy bez zastávok hromadnej dopravy, poslanci v pondelok odhlasovali v pozmenenej podobe návrh na prenájom pozemkov pod citylighmi v meste a samotné citylighty v zastávkach pre spoločnosť euroAWK, ktorá v rámci zmluvy prevedie zastávky na mesto Žilina. Práve zástupcovia spoločnosti euroAWK avizovali, že v prípade nevzniknutia dohody by zastávky mohli demontovať, čím hrozila situácia, že by počas zimy museli cestujúci čakať bez možnosti využitia prístrešku.

V celkovo tretej úprave návrhu sa podarilo poslancom zvýšiť sumu za prenájom jedného citylightu v zastávke alebo pozemku pod ním na sumu 280 eur/rok. Predošlé dva návrhy kalkulovali so sumou 66, resp. 100 eur, oba poslanci neschválili. Minimálna výška nájomného je pritom upravená na sumu 1000 eur/rok, pod túto hranicu musí nájom odobriť Mestské zastupiteľstvo v Žiline. Spoločnosť euroAWK v rámci kompenzácie prevedie zastávky do vlastníctva mesta, zaistí aj servis okolo nich či ponúkne mestu reklamné služby.

Mesto zverejnilo aj súťažné podklady na prvú etapu rekonštrukcie zastávok, prebehnúť by mohla už budúci rok

„Chcem len poznamenať, že aj po tejto zmene je to veľmi dobá ponuka pre reklamku a zlý obchod pre mesto. Priznám sa, mal som pripravený tvrdší návrh, ale nechcel som byť ten kto bude obviňovaný, že spôsobil skomplikovanie celého procesu vysúťaženia nových zastávok a čerpanie eurofondov na ne,“ uviedol poslanec Peter Fiabáne, ktorý predložil pozmeňovací návrh so zmenenou sumou prenájmu. Za pozmenený návrh hlasovalo 24 z prítomných 27 poslancov, zvyšní traja sa zdržali.

Mesto zároveň v deň zastupiteľstva zverejnilo aj súťažné podklady pre verejné obstarávanie, v rámci ktorého prebehne výber dodávateľa na I. etapu rekonštrukcie zastávok MHD v meste Žilina. Zákazka by mala byť spolufinancovaná v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, celkový rozpočet je v predpokladanej výške 1 729 051,06 eur. Víťazný uchádzač by mal zastávky dodať v lehote 210 dní od prebratia staveniska.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu