Kríky znemožňujú výhľad v okolí priechodu pre chodcov na Tajovského ulici, mesto zabezpečí ich orez


Foto: Kríky znemožňujú výhľad v okolí priechodu pre chodcov na Tajovského ulici, mesto zabezpečí ich orez

Na Tajovského ulici, v mestskej časti Bôrik, sa nachádza viacero priechodov pre chodcov. Jeden z nich je však neprehľadný a čiastočne nebezpečný. Pre rozrastajúce sa stromy a kríky majú chodci aj vodiči áut znemožnený výhľad na cestu, vďaka čomu často dochádza k rôznym nebezpečným situáciám. V tejto časti ulice platí maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, no niektorí šoféri sa po nej premávajú aj rýchlejšie. 

„Ten priechod je dosť nebezpečný, ak idete smerom do Bôrického parku, tak sprava nevidíte, či sa rúti auto. Ak ide rýchlejšie, čo sa dosť často stáva, tak musíte uskakovať aby vás nezrazilo,“ uvádza jeden z obyvateľov Bôrika. Chodci nemôžu s istotou vstúpiť na vozovku, pretože nevidia, či sa spoza zákruty nerúti na nich auto. Niektorí obyvatelia navrhujú, aby bolo osadené aj dopravné zrkadlo, ktoré by mohli chodci využívať na bezpečnejší prechod. 

Problém je však aj v samotných vodičoch, ktorí nedodržiavajú maximálnu stanovenú rýchlosť. Pri prikázanej 50-tke by vedeli zareagovať dostatočne rýchlo všetci účastníci premávky. V súvislosti s týmto podnetom sme však oslovili vedenie mesta Žilina, aby sme zistili, či je možné vykonať nejaké opatrenia na zlepšenie bezpečnosti.

Hovorca mesta Pavol Čorba informoval, že problém sa bude riešiť nateraz orezom kríkov. „Správca zelene zabezpečí pri danom priechode pre chodcov orez kríkov a konárov,“ uviedol. Po orezaní kríkov sa následne uvidí, či je potrebná realizácia ďalších opatrení, alebo sa situácia zlepší.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu